Esenler Belediyesi'nin 'Mihmandar Gençlik' projesi kapsamında 'Esen Akademi' üniversite hazırlık kursunda sınava hazırlanan mihmandar öğrenciler, gerçeğini aratmayan bir YKS denemesine girdiler. Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na(YKS) hazırlanan 785 öğrenci, ÖSYM modelli bir sistemle Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde deneme sınavı oldular.

Tüm kurallar uygulandı
Esenlerli öğrencilerin, 23-24 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS'de heyecanlarını yenmeleri ve hedeflerine yürüdükleri yolda daha başarılı olmaları için yapılan sınavda tüm prosedürler birebir uygulandı. Görevliler tarafından üst taramasından geçen öğrencilerden kimliğini ve 'Sınava Giriş Belgesi'ni yanında getirmeyen adaylar ile sınavın başlama saatinden sonra gelenler sınava giremedi.
'Sınava Giriş Belgesi' ve kimlik kontrolüyle sınıflara alınan öğrenciler, saat 10.00'da sınava başladılar. Mihmandar öğrenciler, 25 öğretmen ve 20 gönüllü gözetmen eşliğinde başarılı olmak için ter döktüler.
Sınavın ardından üniversite kampüsünü gezen öğrenciler, sınava iki buçuk ay kala gerçeğini aratmayan bir sınav olmanın kendilerini rahatlattığını ve heyecanlarını bir nebze attıklarını söylediler.

YKS heyecanlarını bu sınavla attılar