TEPKİLER PLANLIYDI

Samsunspor'un İstanbulspor'la 0-0 berabere kaldığı maçın ardından bir grup taraftar eski Başkan Erkurt Tutu aleyhinde bazı yakıştırmalarda bulunmuştu. Bu yakıştırmaların ardından Erkurt Tutu, basın toplantısı düzenledi. Tutu, "Bazı taraftarlar maçın ardından benim için bir takım söylemlerde bulundu. Onları Allah'a havale ediyorum. Bana ne dedilerse, Allah onların başına iki katını versin. Bu olaylar planlıydı. Birilerin tarafından özellikle yaptırıldığını düşünüyorum. Ben dahil kim Samsunspor'dan 25 kuruşu kendi işi için kullandıysa, Allah çoluğundan çocuğundan çıkarsın. Bundan da büyük söz olmaz" diye konuştu.

BORÇLARI AZALTTIK

Erkurt Tutu şöyle devam etti: "Herkes gibi iyi bir Samsunsporluyum. Hatalarım, yanlışlarım oldu. Takımı Süper Lig'e çıkarmış bir başkan olarak, yeniden göreve gelmek büyük bir hataydı. 23 Milyon TL borçla bıraktığım kulübü, 60 Milyon TL ile geri almak büyük bir hataydı. İkinci dönemimde kulübümüz 3 yılda 3 kez denetlendi. 3 genel kurulda ibra edildi. Diğer başkanlık dönemimde de hakkımda bugünkü gibi 'para çaldılar' iddiaları ortaya atılmış ama mahkemece aklanmıştım. Birçok konuda düzeltilmiş bir kulüp bıraktım. Şunu hala söyleyebilirim ki, kulübün hala yönetilebilir olduğunu düşünüyorum. Birçok borç kalemini aza indirmiştik."

SORUMLULUK BENDE

"Maalesef iyi yabancılar almak konusunda başarısız oldum. Hayal kırıklığı yaşadık. Hoca konusunda sezon başında başka bir isim de olabilirdi Alpay Özalan'ı tercih ettik. Tüm bunlarla ilgili keşke diyeceğim bir şey yok. Ama keşke ikinci dönem başkan olmasaydım. Bu durum beni de, ailemi de, destekçilerimi de, sevenlerimi de yıprattı. Samsunspor inşallah küme düşmeyecektir. Ancak küme düşerse en büyük sorumluluğu kendimde hissederim. Bu da kulübü yönetemediği için değil, bıraktığım için olur. Biz görevdenken ummadık borçlar çıktı. 500 bin TL borç var denilen oyuncuya 4 milyon TL ödedik. Kimse bunları bilmez."

1 KURUŞ İSTEMEM

"Kayyum heyetinin de açıkladığı alacaklılar listesinde 1 milyon 700 bin TL'lik alacağım var. Bu çeşitli dönemlerde kulübe Ömer Çoruh'la birlikte verdiğim paradır. Zaten federasyon temlik sırasındayız. en son sırada yer alıyoruz. Bana anca 3 yılda sıra gelir. Bu da önemli değil. Samsunspor Süper Lig'e çıkmadan 1 kuruş bile istemiyorum. Kimse bilmez kulübü bıraktıktan sonra bu paranın dışında 400-450 bin TL civarında yine para verdim. Bunların 190 bin TL'sini ileri tarihli çeklerle aldım. Kalanı duruyor. Çok da önemli değil. Görev yaptığım süre boyunca Samsunspor'un menfaatleri doğrultusunda çalıştım."

66 MİLYON TL

"İkinci başkanlık dönemimde 66 milyon TL para harcandı. Biz yapılmayanı yaptık. Kulübe giren tüm para bankalar üzerinden geldi. Çıkışı da öyle oldu. Hepsinin belgeleri, makbuzları ve dekontları da kulüptedir. Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok. Valimiz Osman Kaymak, çok büyük bir sorumluluk aldı. Kendisi işin içinden çıkamayınca çok yakın dostundan bu kulüp için borç bile aldı. Bunu kim yapar? Yine Kayyum Heyeti fedakarca çalışıyor. Vali bey çağırıyor koşarak gidiyorum. Hep de gideceğim. İnsanların kafasındaki en büyük soru da, kulübe bu kadar para girerken, borcun düşmemesi. Onu da açıklayalım."

"Kulübe 3 yılda giren 66 milyon TL'nin 23 milyon TL'sini Süper Lig'den gelen borçlara ödedik. 9 milyon TL'sini Kazım Yılmaz'a ödedik. 5 milyon TL SGK ve vergi borcu ödedik. 6.5 milyon TL oyunculara prim, 3.5 milyon TL personele maaş ve 1 milyon TL da altyapıya paralar ödedik. 3 sezonda futbol takımı için de 18 milyon TL harcadık. Gelen tüm paraların nereye gittiği belli. Bir de görev yaptığımız dönem boyunca kur farkı, faiz ve avukatlara da her yıl dünya kadar para ödedik. Tekrarlıyorum tüm bu harcamalar bankalar üzerinden yapıldı. Böyle bir ortamda şaibeli iş nasıl yapmış olabiliriz. Tüm gelir ve giderimiz ortada."