Atakum Belediyesi öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla annelere yönelik eğitim programı düzenlendi. Çocuk istismarının önüne geçilmesi adına yapılması gerekenlerin anlatıldığı, çocuk ihmali ve istismarına karşı bilinçli aile bilinçli çocuk konulu programa Atakumlu anneler katıldı. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Coşkun ve Atakum Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatma Taşçı'nın katıldığı programda, Psikolojik Danışman Elif Topaç konuşmacı olarak yer aldı.

ÇOCUKLARA SAYGI DUYUN

Çocukların, temel bilgi ve eğitimi evlerinde ailelerinden aldığını söyleyen Psikolojik Danışman Elif Topaç, başta cinsel istismar olmak üzere birçok konuda çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Topaç, 'İstismarın önüne geçmek adına en büyük görev ailelere düşüyor. Mahremiyet eğitimi mutlaka verilmeli. İstemedikleri şeylere zorlanmamalı ve bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarılmalılar. Cinsel istismar suçlarında, sanıkların yüzde 60'lık kısmının, ailenin yakınlarından çıktığı gerçeği unutulmamalı. Çocuk deyip geçmemek, bir birey olduklarını unutmamak gerekir. Özel alanlarına saygı duyduğunuzu hissettirin' diye konuştu.

CİDDİ ÇALIŞMALAR

Çocuk istismarıyla mücadele ettiklerini kaydeden Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatma Taşçı ise, 'Biz merkezimizde, bu anlamda önemli farkındalıklar ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çocukların en önemli rol modellerinin anneleri ve babaları olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bilgilendirmelerimizi öncelikle anne ve babalara yapıyoruz. Alanlarında uzmanlaşmış psikologlar ve uzmanlar eşliğinde, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızı daha geniş kitlelere ulaştırarak, daha çok aile ve dolayısıyla daha çok çocuğa ulaştırmak istiyoruz' ifadelerini kutladı.