Okulları yakıp yıkarak yöre insanını eğitim hizmetinden mahrum bırakmayı hedefleyen kanlı terör örgütünün oyunlarını dev yatırımlarla devlet bozdu. Alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda muazzam yatırımlara sahne olan Şırnak ve ilçeleri eğitim yatırımları ile de öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, tüm bakan ve bakanlıkların desteğiyle gerçekleşen Şırnak'taki değişim dönüşüm sürecinin en önemli kolu olan eğitim alanında yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapıldı.
Çukur teröründen sonra 514 dersliğe denk gelen 37 okul, 88 milyon lira yatırımla tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Tamamlanan bu okulların yanında halihazırda inşaatı devam eden 504 dersliğe denk gelen ve yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeline sahip 41 okulun ise inşası hızla devam ediyor. Bunlara ek olarak planlamaları tamamlanan bin 82 dersliğe denk gelen 68 okulun ise yaklaşık 231 milyon liralık yatırım bedeli onaylandı.
Şırnak'ta eğitime verilen destek sadece okul yapımı ile sınırlı kalmadı. 500 öğrenci kapasiteli 4 yurt, 100 yatak kapasiteli öğretmen evi, 2 adet 4 daireli öğretmen lojmanı, 2 halk eğitim merkezi, spor salonları, rehberlik araştırma merkezi ve atölyelerin birçoğu 51 milyon lira yatırım bedelli olarak yapımı tamamlanarak Şırnaklıların hizmetine sunuldu. Bunlara ek olarak terör örgütünün büyük zarar verdiği 61 okul da yaklaşık 18 milyon lira maliyetle onarıldı ve hizmet verilmeye başlandı.

Vali Aktaş yeni okullarda incelemelerde bulundu
Şırnak'ta teröristlerce kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden yıkılan okulların yerine yenilerinin yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, baretini başına takarak inşaat alanlarını gezdi. Tamamlanan ve yapımı devam eden okulları gezen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, terörün Şırnak'a ve Şırnaklılara yaşattığı mağduriyetleri gidermek için çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Vali Aktaş, vatandaşların mahrum bırakıldığı hizmetleri alması için gerek eğitim, öğretim gerekse modern şehircilik anlamında, tüm çalışmaları devletin desteğiyle ve kararlılıkla sürdüğünü, okul yatırımları tamamlandıktan sonra Şırnak'ta ikili eğitimin son bulacağını ve derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının da altına ineceğini söyledi.

'Teröristler 11 okulumuzu tamamen yıktı, 60 okulumuza da büyük zarar verdi'
Şırnak ve Şanlıurfa illerinin en genç nüfusa sahip illerden olduğunu ifade eden Vali Aktaş, Şırnak genelinde eğitime devam eden yaklaşık 200 bin öğrencilerinin olduğunu söyledi. Vali Aktaş, 'Şu an itibariyle 639 okulda yaklaşık 5 bin 300 derslikli eğitim verilmektedir. Biz bütün devlet imkanlarını seferber ederek, okul ve derslik sayımızı arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız çukur terörü döneminde, hain terör örgütü maalesef yavrularımızın ve çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarına saldırdılar. Onların birçoğunu yakıp, yıktı. O dönemde 11 okulumuz tamamen yıkıldı. 60 okulumuzda da büyük hasar oluştu. Terör tehdidini, kahraman güvenlik güçlerimiz mücadelesiyle kısa bir sürede bertaraf edildikten sonra, hızlı bir şekilde tahrip olan okullarımızın tamir ve onarımları yapılıp ve hizmete sunuldu. Terör saldırıları sonucu yıkılan okulların yerine ve çok sayıda yeni okulun da inşaatları başladı. Şu an için ilimizde 50 civarında, yaklaşık 600 dersliğe tekabül eden okulların inşaatları devam etmektedir. Bunun yanında 2018 yılı içerisinde yaklaşık 70 okulumuzun ihalelerini yaparak, onları da en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Allah nasip ederse bu okullarımız da tamamlanıp, hizmete girdiğinde, Şırnak genelinde ikili eğitimi tamamıyla ortadan kaldıracağız. Derslik başına düşen öğrenci sayısını da Allah'ın izniyle Türkiye ortalamalarının da altına indireceğiz' dedi.

'Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz'
Gençlerin ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti devletin vereceğini belirten Vali Aktaş, böylelikle gençlerin terörün kirli emellerine alet olmayacağını da söyledi. Vali Aktaş, 'Amacımız devlet olarak, millet olarak, gençlerimizi, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek, onların birer hayırlı evlat olması, ülkesine, milletine ve insanlığa hizmet eden, namuslu, dürüst, üretken, çalışkan insanlar olmasıdır. Bu yönde inşallah bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Allah'ın izniyle Şırnak'ta her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok iyi çalışmalar yapacağız' diye konuştu.

Terörün yıktığı okullar devlet yatırımıyla ayağa kaldırıldı