Ereğli Belediyesi Kültür ve Spor Merkezindeki programın akademik danışmanlığını yapan Prof. Dr. Mustafa Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında, 'Bir milletin ayakta kalabilmesi için kültürel değerlere sahip çıkması gerekir. Biz öğrencilerimizi yetiştirirken kültürel alanda dolu dolu yetiştirelim istiyoruz. Bundan sonra Ereğli'nin ihtiyacı doğrultusunda farklı kültürel etkinlikleri sürdüreceğiz.' dedi.
Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Üniversite Halk Oyunları Topluluğu'nun Ereğli'ye gelmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkürlerini iletti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun hazırlamış olduğu programda Türk Halk Müziği dinletisi eşliğinde birçok yöreden halk oyunları sergilendi. Büyük beğeniyle izlenen program Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ı ve tüm şehitleri anmak için hazırlanan görüntülerin ardından Aybüke Yalçın'ın sesinden Mağusa Limanı adlı türküyle son buldu.
Programın sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi O. Kürşat Çakır, Üniversite Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Dr. Öğretim Üyesi A. Ertan Soğancı ve Hüseyin Vehbi Karakaya'ya Ereğli protokolü tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Toprak ve öğrencileri Prof. Dr. Mustafa Pehlivan'a Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın anısına hazırlanmış, onun fotoğrafının tekstil işlemesiyle hazırlandığı bir tablo hediye etti.
Ereğli Belediyesi Kültür ve Spor Merkezindeki programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran; Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Belediye Başkan yardımcıları Âgah Taşkın, Ahmet Demirtaş ve Lokman Göktaş, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ile çok sayıda izleyici katıldı.

Ereğli’de “Türkülerimiz ve Halk Oyunlarımızla Anadolu” programı gerçekleştirildi