Başkan Gürkan, iki hastane arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Sağlık Yolu'nda incelemelerde bulundu. Çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Gürkan, asfaltlama çalışmasının ardından Sağlık Yolu'nun Edirnelilerin hizmetine sunulacağını belirtti.
Söz konusu yolun Edirne'nin en nitelikli yolu olacağını kaydeden Gürkan, 50 metre genişliğindeki yolda; yürüyüş yolu, araç yolu, bisiklet yolu ve ambulans yolunun da yer alacağını ve iki hastane arasındaki mesafenin azalacağını belirtti.
İki hastane arasında sık sık hasta nakillerinin yapıldığı anlatan Gürkan, 'İnsan hayatı her şeyin ötesinde. Saniyeler hatta saliseler bile bir insanın yaşama tutunabilmesi için önemlidir. Biz bu yolu açarak önemli bir kamu hizmetini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda Güney Çevre Yolu'nu da hizmete kazandırmıştık. 5 bin 656 metrelik Güney Çevre Yolu, bin 600 metre uzunluğundaki Sağlık Yolu ve çok kısa zamanda çalışmalarına başlayacağımız 9 bin 160 metre Kuzey Çevre Yolu ile Edirne'ye toplamda 16 bin 416 metre yeni yol kazandırmış olacağız. Tüm bu yatırımlarımız kentte artan trafik sorununa çare olacak' dedi.

Sağlık Yolu’nda sona doğru