Alaplı Kaymakamlığı ve Alaplı Meslek Yüksek Okulu iş bilirliği ile düzenlenen konferansta gençleri uyuşturucudan uzak tutmanın ve uyuşturucu ile mücadelenin yolları anlatıldı. Belediye Fiskomar Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Prof. Dr. Soner Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Milli Eğitim Şube Müdürü ,Okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda okul öğrenciler katıldı.
Seminerde Moderator. Doç. Dr. Selda Polat Hüsrevşahi,Yrd. Doç. Dr. Birsen Şahan, Yrd.Doç. Dr. Okan Bilgin ve Yrd. Doç.Dr. Çağla Karademir konuştu.
Konuşmacılar Hüsrevşahi ve Şahan sunumlarında ´Madde nedir? Bağımlılığa yol açan maddeler nelerdir? Bireylerde yaptığı değişimler nasıl görünür olmaktadır? Madde kullanımına başlama sebepleri´ hakkında bilgi verdi ve bu yönde gelen soruları yanıtladı. Son dönemde madde bağımlılığının arttığını ve bunun çok önemli bir sorun olduğunu ve madde bağımlılığı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verildi.
Birim Müdürleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Alaplı’da "maddeye değil hayata bağlan" konferansı