Manevi yolculuğun pusulası

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Köktaş mesajında, 'Bir Miraç Kandili'ni daha idrak etmenin mutluluğu ve manevi huzuru içerisindeyiz. Hakikatin habercisi, alemlere rahmet olan sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hikmet ve müjdeyle dolu manevi yolculuğunun gerçekleştiği Miraç Gecesi, gönüllerimizdeki manevi yolculuğun da pusulası. Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili, bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına inanıyor, bu mübarek gecenin, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacak. Bu itibarla idrak edeceğimiz Miraç Kandilimizi tebrik ediyor, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in biz kullarına Allah yolunda açtığı terakki ufku olan bu hayırlı gecemizin; İslam aleminin, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum' ifadelerini kullandı.


Yükselişe vesile olsun

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Tok mesajında, mübarek gün ve gecelerden olan Miraç Kandili'nin kan ve gözyaşının dinmesine, Müslümanların dirilişine ve yükselmesine vesile olmasını ifade etti. Tok, mesajında, 'Miraç, sevgili peygamberimizin Mescid-i Haram'dan Mescit-i Aksa'ya ve oradan semaya, ilahi huzura yükselişi. Bu yükseliş, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuk. Varlığın özüne yolculuk. Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutuyor, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları Müslümanlar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum' ifadelerine yer verdi.


Sınırsız bir terakki ufku

Belediye Başkanı Hasan Togar, Miraç Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı. Mübarek Miraç kandilinin tüm İslam alemine ve dünyaya barış ve huzur getirmesi temenni eden Başkan Togar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Togar, 'Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet'in bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulüdür, bir yükseliştir. İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen sevgili Peygamberimizin gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi bir yolculuk. Bütün dünyevi duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye terakki ediştir. Peygamber'imizin şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde dargınlıkları, küskünlükleri, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak, gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenme fırsatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandili'ni kutluyor, bu mümtaz gecenin insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kardeşlik güçlensin

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özbalcı mesajında, 3 ayların içerisinde barındırdığı mübarek günlerden biri olan Miraç Kandili'ni kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Özbalcı, 'Peygamberimiz Hz.Muhammed'in ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini yeniden idrak edeceğiz. Huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde; yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim' ifadelerine yer verdi.


Birliğe vesile olsun

Belediye Başkanı Hadi Uyar, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm Alaçamlı ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması diledi. Uyar mesajında; 'Miraç; alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuk. Dostluk ve yardımlaşmanın, feyiz ve bereketin coştuğu, sevgi ve şefkat duygularının yağmur gibi tüm insanlığın üzerine yağdığı ve yüce peygamberimizin en yüksek mertebeye ulaştığı Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın faydasına değerler üretme, özveri, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma vardır. Bu mübarek gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, milletimizin huzuruna, bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum' şeklinde konuştu.