Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli uygulamalar yapıyor. Hizmetler kapsamında son olarak itfaiyenin işyeri açma raporunu hızlı bir şekilde vatandaşa ulaştırması için, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve İzmit Belediyesi işbirliği ile uygulama geliştirildi. Uygulama ile işyeri açmak için İzmit Belediyesi'ne başvuran bir kişinin talebi geliştirilen sistemle otomatik olarak Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi tarafından da görülebiliyor. Bu da vatandaşların itfaiyeye gitmeden uygunluk raporu alabilmelerini sağlıyor.
İzmit Belediyesi sınırları içerisinde işyeri açacak olan vatandaşların itfaiyeye gitmeden itfaiye raporu almasını sağlayacak bir uygulama hayata geçirildi. İşyeri açma mevzuatına göre alınması zorunlu olan itfaiye uygunluk raporu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan alınıyor. Geliştirilen sistem sayesinde, İzmit Belediyesi'ne yapılan işyeri açma başvuruları, aynı anda otomatik olarak itfaiye dairesine bildirilecek. Başvuruyu haber alan itfaiye denetim ekipleri ise doğrudan işyerine giderek incelemesini yaptıktan sonra, düzenleyecekleri uygunluk raporunu, yine otomatik olarak İzmit Belediyesi'ne gönderecek. Böylece, işyeri açmak isteyen vatandaşlar için bürokrasi kısaltılmış ve işlemler hızlandırılmış olacak.
Mevcut uygulamaya göre, aynı işlemi gerçekleştirmek için itfaiye dairesine en az iki kez gidip işlem yapılması gerekiyor. Uygulama önümüzdeki haftadan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Uygulamanın tüm ilçelere hızlı biçimde yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor. Bu uygulama ile işyeri açmak isteyen vatandaşlara zamandan tasarruf sağlanarak kolaylık getirilmiş olunacak.

İtfaiye’den hızlı işyeri uygunluk raporu