PTT tarafından Türkiye ve Balkan Şampiyonası'na katılacak posta dağıtıcıların belirlenmesi için yapılan Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmelerinin 47.'si İlkadım Atletizm Pisti'nde gerçekleşti. 6 ilden posta dağıtıcılarının katıldığı yürüyüş yarışmasında dağıtıcılar, en iyi dereceyi yapabilmek için kıyasıya yarıştılar. Kadınlar 5 bin metrede derece yapmaya uğraşırken, erkekler ise 10 bin metrede dereceye girmek için mücadele verdi.
Yarış hakkında bilgiler veren Samsun PTT Başmüdürü Rahmi Candan, 'Bölgesel posta dağıtıcıları yürüyüşünü düzenledik. 47.'sini düzenlediğimiz organizasyona Samsun, Ordu, Trabzon, Amasya, Gümüşhane ve Giresun'dan posta dağıtıcıları katıldı. Burada dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Orada da derece yapanlar ülkemizi Balkan Şampiyonası'nda temsil edecek. Arkadaşlarımız inşallah bu yarışmaları kazasız, belasız, sakatlıksız atlatır. Samsun'da 8 kadın, 28 erkek olmak üzere 36 postacı derece yapmak için yarıştı. Burada elde edilen dereceler, Türkiye'deki bölgelerde yapılan dereceler ile karşılaştırıldıktan sonra belirlenecek. Bu dereceler genel müdürlük tarafından değerlendirilerek, şampiyonalara gidecek postacılar belirlenecek' dedi.
Yarışa katılan posta dağıtıcıları ise, 'Posta yürüyüşü yarışması, Kemal Sunal'ın ardından çok ünlendi. Postacıların kendilerine has bir yürüyüşleri var. Türkiye'yi ulusal ve uluslararası yarışlarda temsil etmek için bölgesel yarışmalar yapılıyor. 2 yıldır Avrupa Şampiyonu Türkiye'den çıktı. Bugün de bir yarışmadayız. Herkes için hayırlı olmasını diliyoruz. Hepimiz iddialıyız. İyi olan ve hak edenler şampiyonalara gitmeye hak kazansın. Postacılar her zaman en hızlı yürüyenlerdir' diye konuştular.

Postacılar, Balkan Şampiyonası için ter döktü