Konuyla ilgili bir açıklama yapan Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Özcan, Safranbolu'da Spor turizminin havaların ısınması ile birlikte artacağını söyledi. Özcan şöyle devam etti; ' 12 Nisan 2018 itibari ile Kapalı Spor Salonunda Küçük Erkekler Futsal İl Birinciliği, Yenilenen Atletizm Pistinde koşu, cirit atma, gülle atma, uzun atlama ve yüksek atma Yıldızlar Kız ve Erkek Karabük Atletizm İl Birinciliği, Safranbolu Belediyesi Sentetik Sahada ise Karabük, Ankara, Kocaeli, Bartın, İstanbul, Zonguldak, Düzce, Antalya, Çankırı, Samsun ve Kastamonu illerini kapsayan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Küçük Erkekler Gurup Müsabakaları Şampiyonası devam etmekte. Bu münasebetle Devletimizin Safranbolu'muzda spor adına gerçekleştirdiği yatırımların karşılığını vermek adına dolu dolu bir dönem yaşıyoruz. Ben bu bağlamda ilçemize yatırım yapan devlet büyüklerimize ve gerçekleştirilen projelerde bizlerden desteklerini esirgemeyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer'e teşekkür ediyorum.'
Safranbolu'da Turizm, eğitim, tanıtım, restorasyon, korumacılık gibi alanların dışında sporda da son dönemlerde başarılı projeler ve çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, gerçekleştirilen organizasyonların spor turizmine büyük katkısı olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yenilenen Safranbolu Sentetik Futbol Sahası ve Atletizm Pistinin tamamlanmasının hemen ardından genç ve çocukları kapsayan birden fazla organizasyonun sevindirici ve bir o kadar da önemli olduğunu vurgulayan Ürkmezer; 'Safranbolu'muzda Karabük ve ve ilçemiz de dahil olmak üzere pek çok ilimizden yüzlerce sporcuyu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür organizasyonlar çocuklarımız spora teşvik ettiği gibi onları kötü alışkanlıklardan da uzak durmalarını sağlıyor. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz bünyesinde çocuklarımız için projelendirdiğimiz her çalışmada da aynı öneride bulunuyoruz. Bol bol okusunlar, derslerine odaklansınlar, spora yönelsinler. Bizler onların yararına olan her türlü sosyal aktivite için zaten çalışıyoruz' diye konuştu.
Bakanlık tarafından desteklenen, Karabük ve Safranbolu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlükleri tarafından düzenlenen 'Koşabiliyorken Koş' adlı projenin de devam ettiğini ve özellikle akşam saatlerinde yoğun ilginin olduğunu hatırlatan Ürkmezer, ' Tüm çocuklarımıza kazasız belasız bir turnuva ve başarılar diliyor, Safranbolulu tüm vatandaşlarımızı çocuklarımızı desteklemeye ve sağlıklı yaşam için spora davet ediyorum' dedi.

Yıldızlar Puanlı Atletizm Yarışları, Safranbolu tartan atletizm pistinde başladı