Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubesi, "İnsanca yaşam ve iş güvencemiz için OHAL'e hayır" sloganıyla sokağa çıktı. İlkadım Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, "OHAL'le ayakta tuttukları baskı düzenine ihtiyaçları var. OHAL'siz yapamıyorlar. Çünkü gerçeklerin aydınlığa çıkmaması için o karanlığa ihtiyaç duyuyorlar" sözlerini kaydetti.

116 BİN EMEKÇİ İŞİNDEN EDİLDİ

KHK'ler ile 116 bin kamu emekçisinin işinden edildiğini savunan Yavuz, " Hukukun en temel normlarını tepe taklak edip, masumiyet karinesini yok saydılar. Neyle suçlandığını dahi bilmeyen emekçileri, bir yıl sonra kurdukları OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna havale edip, 'git suçsuzluğunu ispatla' dediler. FETÖ yapısına karşı, 15 Temmuz'dan sonra değil, en başından beri mücadele eden konfederasyonumuz KESK'i hedefe koydular" diye konuştu.

TEK ADAM REJİMİ

Türkiye'nin emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirildiğini iddia eden Yavuz, "Ülkenin yasalarla değil, fermanlarla yönetilir hale gelmesini istiyorlar. Anayasa ve yasalarla teminat altına alınmış grev hakkını, sendikal hak ve özgürlükleri engellemek için OHAL'den istifade ettiklerini kendileri itiraf ediyorlar. Halkın, işçilerin, emekçilerin bekası için değil, kendi iktidarlarının bekası için, fiili tek adam rejiminin kalıcı hale getirilmesi için OHAL'e ihtiyaçları var" sözlerini kaydetti. Eyleme CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz ve çok sayıda üye katıldı.

Şükrü Berk ASKAR