Suriye Doğu Guta'da yaşanan insanlık zulmüne duyarsız kalmayan Samsunlular, Bursa Samsun Girişimci İş Adamları Derneği (SAMGİAD) ve Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) işbirliği ile yardım kampanyası başlattı. Toplanan gıda, giyecek, battaniye gibi yaşam malzemeleri 4 TIR'dan oluşturulan yardım konvoyu ile Doğu Guta'ya gönderildi.

DUYARSIZ KALAMAYIZ

Yardım konvoyu yolca çıkmadan önce tören düzenlendi. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yardımda bulunan tüm Samsunlulara teşekkür etti. SAMDEF Başkanı Savaş Otruş ise Türk milletinin her zaman mağdur ve mazlumun yanında olduğuna ifade ederek, 'Bizler konuşumuz acı çekerken duyarsız kalacak bir millet değiliz. Yardım kampanyamıza destek olan herkesten Allah razı olsun' şeklinde konuştu.

YARALARINI SARACAĞIZ

SAMGİAD Başkanı Erol Beker, amaçlarının orada yaşanan insanlık dramında mağdur olanlara yardım eli uzatmak olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bursa Havzalılar Derneği ve Havza Beyören Köyü Dernek Başkanı Emrullah Kaya ise bir Samsunlu olarak gurur duyduğunu dile getirdi. Kaya, 'İnşallah bu yardım malzemeleri ile orada zulmü yaşayan insanların azda olsa yarasını saracağız. Bizlere destek olan tüm Samsunlu kardeşlerimize teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.