Kamil Ocak Stadyumu'nda başlayan yarışlara Adana, Eskişehir, Konya, Mersin ve Ankara atlı spor kulübünden yarışmacılar katıldı. 2 gün sürecek olan Engel Atlama Anadolu Ligi 2. Ayak yarışmaları Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da izledi. Yarışmada dereceye girenlerin kupasını Tahmazoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım verdi.
At yarışlarının Gaziantep'te ilk defa düzenlendiğini belirten Belediye Başkanı Tahmazoğlu, 'At yarışları Gaziantep'te ilk defa düzenleniyor. Gazi spor kulübüne teşekkür ediyorum. Bize böyle bir teklifle geldiler bizde kabul ettik. Beraber yapılan güzel bir çalışmayla bugünkü yarışmalar düzenlenmiş oldu' dedi.
'Yeşilvadi Parkındaki 40 dönümlük alanı at yarışları için düzenlenecek'
Yeşilvadi Parkı'ndaki 40 dönümlük alanın at yarışları için düzenleneceği müjdesini veren Tahmazoğlu, 'Biz bu yaşımıza rağmen bu fırsatı bulamamıştık. İstiyoruz ki bizim yakalayamadığımız fırsatları çocuklarımız, gençlerimiz yakalasın. Bildiğiniz üzere binicilik bir sünnet, ibadettir. İstiyoruz ki herkes ata binsin, yarışsın, şehrimizi temsil etsin. Yarışamaya katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. Sporculara, Gaziantep'i gezmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' diye konuştu.
Konuşmaların ardından kendi kategorilerinde derece giren sporculara Şahinbey Anıtını simgeleyen plaket takdim edildi.

Engel Atlama Anadolu Ligi 2. Ayak yarışmaları başladı