Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Genç Sada Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması bölge finalinde, 9 ilden 12 öğrenci yarıştı. 10 bölgede düzenlenecek programların 2.'si Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

AİLELERE TEBRİK

Final, kuran tilaveti gerçekleştirilmesi ile başlarken, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu açılış konuşmasını yaptı. Köseoğlu, "İmam hatip öğrencilerinin mesleki yeterliliklerinin belirlenmesi ve sosyal hayatlarına katkıda bulunulması amacıyla, her yıl bu yarışma düzenleniyor. Bu çocukların Kuran'la buluşmasına vesile olan anne ve babalarını tebrik ediyoruz. Varoluşumuzdan bu yana Kuran'la aziz olduk. Her harfinde hikmet, her cümlesinde istikamet olan bir kitap Kuran-ı Kerim" ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Yarışmada, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Remzi Ateşyürek, OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mustafa Kara, Vaiz Mustafa Sarıcaoğlu, İmam Hatip Mustafa Akarslan ve Müezzin Kayyım Murat Ölmez jüri üyeleri olarak öğrencilerin performanslarını değerlendirdi. Değerlendirmeler neticesinde, Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adem Karagüzel, birincilik ödülünü kazandı.

Şükrü Berk ASKAR