Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanlığı "Emek, vefa, cesaret" temalı Danışma Kurulu Toplantısı düzenledi. Yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirilen toplantı, İlçe Başkanı Fatih Türkel'in açılış konuşmasıyla başladı. Türkel, CHP'nin İlkadım'da çok güçlü bir örgüte sahip olduğunu ifade ederek, "Kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehirde, böylesine güçlü olmak gurur verici. CHP İlkadım İlçe Örgütü, 61 mahallede 238 teşkilat başkanı ve yönetim kurulu üyesi ile göreve hazır bulunuyor. 618 sandıkta, asil ve yedek üye atamaları yapıldı" şeklinde konuştu.

SON KEZ SORULACAK

Örgüt olarak seçimlere hazır olduklarını söyleyen CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, "2019'da başımıza bela edilmiş başkanlık seçimi var. Bu ülkenin halkına belki de son kez 'Kul mu olmak istiyorsun, yoksa Atatürk'ün kurduğu ülkede özgür bir birey olarak mı yaşamak istiyorsun' diye sorulacak. CHP neferleri olarak, yıllardır demokrasi mücadelesi veriyoruz. Her üyemizin katkısına ihtiyacımız var. Bu ülkeyi uçurumun kenarına getiren ve tek adam rejimine sürükleyen AK Parti iktidarına, önce İlkadım'dan olmak üzere Samsun ve ilçelerinde 'hayır' diyeceğiz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞARISIZ

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, danışma kurulu toplantılarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Danışma kurulları, bir zorunluluktan öte bir etkinlik, İlkadım örgütümüze teşekkür ediyoruz. İlkadım'da başarısız bir belediye var, insanlara yaşam hakkı vermedikleri için en iyi cenaze hizmetlerini sağlıyorlar. Kentsel dönüşümde sınıfta kaldılar. Bu sorunları biz anlatmazsak kimse dile getirmez. Üyelerimizle STK'larla hep birlikte bunu yapacağız" ifadelerini kullandı. Akcagöz, bugün saat 12'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapacakları eyleme de herkesi davet etti.

25 BİN OY KRİTİK

CHP İlkadım İlçe Başkan Yardımcısı Av. İsmail Can Serter, 2019 seçimlerinin demokrasi açısından hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizde anket çalışması yaptık. Buna göre; İlkadımlıların sorunlarını belirledik. İlkadım'da en öncelikli sorun işsizlik, ayrıca uyuşturucu problemi mevcut. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, AK Parti'den İlkadım'da 25 bin oy alabilirsek, yönetimin CHP'ye geçeceğini saptadık" sözlerini kaydetti.

YOĞUN KATILIM

CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam ise, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ordu ve Samsun birçok yönden birbirine benziyor" diye konuştu. Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen kısmında ise katılımcıların konuşmasıyla serbest kürsü yapıldı. Toplantıya ayrıca, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, eski Samsun Milletvekili Suat Binici, eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kadın ve gençlik kolları, delegeler ve çok sayıda üye katıldı.

Şükrü Berk ASKAR