Konferansın yapıldığı fuaye alanında beş ay boyunca atölye çalışmalarına katılan İngilizce öğretmenlerinin ve ilçelerdeki DYNED çalışmalarını yürüten ilçe temsilcilerinin hazırladığı posterler ve sunumlar da yer aldı.
Aralık ayında başlayan atölye çalışmalarında Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yard. Doç. Dr. Kenan Dikilitaş, 'Teacher Development for English Language Teachers', Karadeniz Teknik Üniversitesinden Dr. Servet Çelik 'Instructional Material Development for EFL Teachers' ODTÜ'den Dr. Perihan Savaş 'Technology Integration into EFL Classrooms' konulu eğitimler verdi. Ocak ayında Özyeğin Üniversitesinden Dr. Aslı Sağlam ' Enhancing Language Assessment Literacy' konulu atölye çalışmasında öğretmenlerle buluşurken Şubat ayında Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yard. Doç. Dr. Kenan Dikilitaş, Mart ayında ise Bahçeşehir Üniversitesi Modern Diller Bölümünden Dr. Elif Canan Onat 'Developing Motivation and Autonomy of EFL Learners' adlı atölye çalışmalarını ve eğitimlerini gerçekleştirdi.
Etkinliklerin sonunda düzenlenen konferansa İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yard. Doç. Dr. Kenan Dikilitaş, ABD Yabancı Dil Eğitimi Ateşesi David Fay, İngilizce Dil Eğitim Uzmanı Jenn Locano katıldı.

Öğretmenlerimiz eğitimde kaliteyi artırıp fark oluşturdu
İngilizce öğretmenleri atölye çalışmaları ve Dyned tanıtım videosunun ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 'İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlattığımız ve yürüttüğümüz çalışmalarla 81 ile ilham vermeyi hedefledik. Bu anlamda yapılan çalışmalardan biri de Mesleki Gelişim Akademisi tarafından yürütülen yabancı dil atölye çalışmaları oldu. Öğretmenlerimiz atölye çalışmaları ile öğrendikleri uygulamaları sınıflarına taşıyarak eğitimde kaliteyi artırıp fark oluşturdurlar.' diyerek özellikle meslek liselerinde DYNED'i aktif kullanan öğrenci sayısını büyük oranlarda artışını görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Çocuklarımız, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin isteyerek katıldığı, içinde olmaktan keyif aldığı ve öğretmenin sınıfına götürebileceği, çıktı olarak öğrencilerine verebileceği çalışmalara imza atmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yahşi, 'İzmir'de siz İngilizce öğretmenlerinin gayreti ve desteği ile dil sorununu çözeceğiz. Sizleri okuldan, sınıftan çıkararak başarılı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Hep birlikte geleceğimizin aydınlık yüzü olan çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın birçok ülkesinde eğitim sistemini inceledim. Ancak, bizim çocuklarımız kadar kumaşı güzel kaliteli ve özgüvenli öğrenciler görmedim. Çocuklarımız, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek, ileride onların kürsü başkanı, akademisyen, bilim insanı olarak temsil edecekler.' diyerek öğretmenlere bilgiyi transfer etme değil onlara yön verme, rehberlik etme anlamında çalışmaları gerektiğini vurguladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile birlikte Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Kenan Dikilitaş ve İngilizce Dil Eğitim Uzmanı Jenn Locano katılımcılara sertifikalarını taktim ettiler.
Katılımcılar öğleden sonra atölye çalışmaları kapsamında İngilizce Dil Eğitim Uzmanı Jenn Locano ve ABD Yabancı Dil Eğitimi Ateşesi David Fay ile bir araya gelerek poster sunumu yaptılar.

ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi David Fay’dan İngilizce öğretmenlerin