Samsun Haber | Samsun, Ordu ve Giresun'un tüm kültürel envanterini filme aktaran ve bu yolla gençlere ulaşmaya çalışan ve komedi tarzında çekilen 'Fındık Veresiye' filminde Hacer ile Mehmet'in kavuşma hikayelerini anlatılıyor.

KOMEDİ ADINA HER ŞEY VAR

Filmin senaristi ve yapımcısı Samet Kılıç, 'Bu film ile unutulmaya yüz tutmuş kültür ürünlerini gençlerimize aktarmak ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Filmde komedi adına her şey var. İzleyenler kendinden olan birçok şeyi bulacak. Hem gülecekler hem de kendi kültürlerini öğrenecekler. Çünkü arka planında kendi kültürleri olacak' dedi.

KARADENİZ ÇOK ÖZEL

Afgan asıllı Ordu gelini olan filmin yönetmeni Fatema Khawari ise müthiş bir potansiyele sahip Karadeniz illerinin reklam anlamında geri kaldığını, doğal güzelliklerini tam manasıyla gösteremediğini belirterek, bu tür özel müteşebbislerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Khawari, 'Karadeniz gerçekten benim için özel bir yere sahip, bu yörede böyle bir proje yapmak benim için çok önemli' diye konuştu.

30 Nisan'da görkemli bir gala ile ilk gösterimi gerçekleşecek 'Fındık Veresiye' filmi, 4 Mayıs'ta izleyiciyle bulaşacak.

Samsun Haberleri