Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı açıklamada her yıl Nisan-Mayıs aylarında yunus ölümlerine rastlandığını, Ordu'da da 13-16 Nisan tarihleri arasında 4 yunus ölüsünün kıyıya vurduğunu belirtti. Bu yunuslarda yapılan incelemede sürtünme izlerine, muhtemel ağ izlerine ve kuşlar tarafından açıldığı düşünülen yara izlerine rastlanıldığını belirten Yılmaz, 'Meydana gelen yunus ölümlerinin, kalkan balığı avcılığı için balıkçılarımız tarafından denize serilen uzatma ağlarına takılması sonucu meydana geldiği düşünülmektedir. Balıkçılarımız kalkan balığı avcılığı için daha önceden denize serdiği ağları 15 Nisanda başlayan kalkan balığı av yasağı sebebiyle toplamaktadırlar. Toplanan bu ağlara takılan yunus balıkları ölmekte ve sahile vurmaktadır. Bu sebepten dolayı bu tarihlerde yunus ölümleri daha sık görülebilmektedir' dedi.
Yılmaz, 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliğinin 16. Maddesine göre yunus balığının avlanması, toplanması, gemilerde bulundurulması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılmasının yasak olduğuna dikkat çekti.

Bu arada Ordu'nun Altınordu İlçesi sahiline 2 metre uzunluğunda 100 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen, üzerinde kesik ve yara izlerine rastlanan yunus balığının ölüsü karaya vurdu. Yunus balığının üzerindeki kesik ve yara izlerinin takıldığı balıkçı ağlarından kurtulmak isterken oluştuğu tahmin ediliyor.