'Spor, Turizmin Geleceğidir' sloganıyla toplam beş ayakta organize edilen şampiyonanın sezon açılışı Bergama'da gerçekleştirildi. Bergama Belediyesi Motor Sporları Merkezi Ekstrem Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen yarışlarda 72 sporcu 5 kategoride mücadele etti. Bergama Belediyesi tarafından Bergama'ya kazandırılan ve Avrupa standartlarına uygun olarak 19 farklı engel ile donatılan Ekstrem Yarış Pisti, yarışseverler tarafından büyük beğeni kazandı.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in yakından takip ettiği yarışlarda Süper Enduro GP ve prestijde Teodor Kabakchiev, gençlerde Ata Kahvecioğlu, Usta'da Gökhan Kart, hobide Anthony Millward, veteranda ise Sinan Ordu birinci oldu.
Yarışların sonunda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım ve Bergama Motorsiklet Kulübü Başkanları Engin Altan ve Özkan Ergun tarafından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın ikinci kez Bergama'da gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'Geçen yıl ilk organizasyonda her yıl Bergama'da motosiklet camiasının önemli yarışçılarıyla beraber olacağımızı söylemiştik. Ve bu yılda motor sporlarına gönül vermiş Türkiye'nin hatta yurt dışından sporcularımız bizlerle bir aradalar. Bizlere bu heyecanı yaşatan tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Tabi bu organizasyonun gerçekleşmesinde ve bu işin burada yapılmasında Bergama Motosiklet Derneği'nin büyük payı var. Kendilerine ve pistin hazırlanmasında emeği geçen Bergama Belediyesi çalışanları ile Türkiye Motosiklet Federasyonuna teşekkür ediyorum' dedi.

İlk ayakta kategorilerinde dereceye giren sporcular şunlar:
GP: 1. Teodor Kabakchiev, 2. Emre Coşar, 3. İzzet Kazdal
Prestij: 1. Teodor Kabakchiev, 2. Fevzi Burak Akbulut, 3. Emre Coşar
Gençler: 1. Ata Kahvecioğlu, 2. Muhammet Çetin, 3. Efe Ünekçetin
Usta: 1. Gökhan Kart, 2. Çağrı Aslan, 3. Murat Akın
Hobi: 1. Anthony Millward, 2. Mehmet Çelik, 3. İbrahim Taş
Veteran: 1. Sinan Ordu, 2. Hüseyin Neziroğlu, 3. Fahrettin Altınkök

Bergama’da Süper Endro heyecanı