Samsunspor: Ligin 28. haftasında Samsun'da karşılaşacak olan Samsunspor ve Manisaspor daha önce 14 kez karşı karşıya geldi. Bu iki takımın daha önce oynadığı 14 karşılaşmada Samsunspor 7, Manisaspor ise 3 galibiyet aldı. 4 maç da beraberlik ile sonuçlandı.

Manisaspor 6 yıldır Samsun deplasmanından puan alamıyor

Samsunspor, kendi sahasında oynağı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Manisaspor, Samsunspor'u en son 2 Ekim 2011 tarihinde Süper Lig karşılaşmasında yenme başarısı gösterdi.

Manisaspor, bu karşılaşmadan sonra Samsun'da oynanan 3 maçta 2-1, 2-1 ve 1-0'lik sonuçla yenilerek sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ligin ilk yarısında Manisa'da oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sonuçlanırken, Manisaspor, deplasmanda Samsunspor'dan tam 6 yıldır puan alamıyor.

Samsunspor, bu zamana kadar oynanan 14 karşılaşmada rakibine 18 gol atma becerisi gösterdi. Manisaspor ise kırmızı-beyazlıların filelerini 16 kez havalandırdı. Samsun'da oynanan 6 karşılaşmada ise ev sahibi takım 8 gol atma başarısı gösterdi. Manisaspor ise deplasmanda 5 gol atabildi.

Karşılaşma öncesinde Samsunspor 27 haftada topladığı 31 puanla 12. sırada, Manisaspor ise 27 puanla 14. sırada bulunuyor.

Samsunspor son 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alırken, Manisaspor ise son 7 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 2 takım da ligde oynadıkları son karşılaşmalarda sahadan galibiyetle ayrıldı.
Çarşamba günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Süleyman Abay yönetecek.