Tosya'da Zobturoğlu Mahallesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait yaklaşık 100 yıllık Zobturoğlu Camii, Tosya Zobturoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğünden izin alınarak yıkıldı. Halk arasında rivayete göre caminin etrafından içkili ve sarhoş kişilerin geçemediğine inanılan cami, Tosya Zobturoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yeniden projelendirilerek yenisinin yapımına başlandı. Cami iç kısmında bulunan Kürük Dede Türbesi de, inşaat öncesi müftülük ve cami görevlileri tarafından açılarak geçici olarak Tosya Asr-i Mezarlığına defnedildi.
Caminin yıkılması ve türbenin taşınmasıyla ilgili açıklamada bulunan Tosya Zobturoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Mustafa Koçkan, 'İnşaatına başlanan yeni Zobturoğlu Camimiz iki kattan projelendirilmiş olup birinci kat 372 metrekare olarak öğrenci kurs ve diğer faaliyetler için değerlendirilecek. İkinci kat ise 185 metrekare üzerinden cami ibadethane olarak yapılacaktır. Cami inşaatımız tamamlandığında Tosya Asr-i Mezarlığa geçici olarak defnedilen Kürük Dede mezarı da tekrar cami iç kısmında yer alan eski yerine defnedilecektir. Dernek olarak caminin inşaatına vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini beklemekteyiz' dedi.
Rivayete göre halk arasında Kürük Dede Türbesi, Zopturoğlu Camii'ne defin edildikten sonra o günden bu yana Zopturoğlu Camii etrafından alkollü insanların geçemediği veya o insanların içkiyi bıraktığına inanılıyor.

Zobturoğlu Camii yıkıldı, Kürük Dede türbesi başka yere taşındı