Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "En Roman Dostu Belediye Başkanı" ödülünü almak için gittiği Belçika'nın Başkenti Brüksel'den dönmesinin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Genç, "En Roman Dostu Belediye Başkanı" ödülünü almalarındaki temel sebebin, ödül almak gayesiyle değil, eşit hizmet anlayışla hareket etmeleri olduğunu söyledi.

FRANSIZ KALMADIK

Uluslararası çapta bir ödüle layık görülmelerinin kendilerini onurlandırdığını ifade eden Başkan Genç, "Şehrimizde yaşayan her insanımızın her birini ayrı ayrı seviyoruz. Yaşam biçimimiz, dünya görüşümüz birbirinden farklı olabilir, isimlerimiz, renklerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler birlikte güzeliz. Roman kardeşlerimizi her zaman şehrimizin zenginliği olarak gördük. Onlara karşı asla Fransız kalmadık. Bu yönde eşit hizmet anlayışla hareket ettik. Bu anlayışla gerek Yavuzselim Mahallesi gerekse 200 Evler Mahallesi'ndeki vatandaşlarımıza hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. 'Güzel Evim, Mutlu Geleceğim' projemizle Yavuzselim Mahallesi'ndeki sıvasız evlerin sıvalarını ve boyalarını yaptık, doğalgaz aboneliklerini karşıladık. Aynı zamanda altyapı ve üstyapı çalışmalarını da gerçekleştirdik. Romanların da bir renk olduğunu düşünüyoruz. Bir şehirde ne kadar çeşit renk varsa, o şehrin zenginliği çok olur. Bunun için Roman renginin geliştirilmesi için de orada 12 milyon TL'lik yatırımla Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ni yaptık. Bu merkezde Roman kültürünü geliştireceğiz. İçerisinde aile merkezi, okul öncesi eğitim, sıbyan mektebi, müzik okulu, gençlik merkezi bulunuyor. Şimdi spor aktiviteleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

ÖDÜL ALMAK İÇİN YAPMADIK

Geçmişte hep suiistimal ve ihmal edilen Roman vatandaşlara eşit hizmet ettiklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Hizmetlerin hiçbirisini ödül almak için yapmadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda uluslararası alanda bir ödüle layık görülmek bizleri elbette onurlandırdı. Ödülümüzü Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen törenle aldık. Orada dünyanın pek çok yerinden gelen Roman insanlar vardı. Gördük ki, gerçekten biz çok büyük hizmetler gerçekleştirmişiz. Bu ödülün akabinde sayın Cumhurbaşkanımızın Külliye'de gerçekleştirdiği Büyük Roman Buluşması etkinliğine katıldık. Aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN KONUT SÖZÜ


Roman vatandaşları kendi kültürlerine uygun biçimde geleceğe taşımak gibi bir insani görevleri olduğunu ifade kaydeden Başkan Genç, şu şekilde sürdürdü: "Canik ilçesinde yaşayan Roman kardeşlerimin konutlaşma noktasındaki sıkıntılarını aşacağız. Onları değişik yerlere dağıtarak asimile etmek değil, kendi kültürlerini geliştirerek renklerini yaşatmamız gerekiyor. Külliye'deki buluşmada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arsa problemini çözebildiğimiz takdirde iki katlı evler yapmak için söz verdi. Hem Yavuz Selim hem de 200 Evler'deki problemi çözmek için bir çalışma yapmak zorundayız. Aslında biz belediye başkanlarına böyle bir görev düşüyor. Arsa üretimini gerçekleştirebilirsek meseleyi çözebiliriz. 200 Evler'deki TOKİ'lerde çok katlı binalar yaparak, onları daha mutlu edeceğimizi zannettik. Ama maalesef çok da mutlu olamadılar."

Zerrin SOMUNCU