Tekden Fen ve Anadolu Lisesinde geleneksel olarak düzenlenen bilim şenliği bu sene gerçekleştirildi. Okul içerisine kurulan stantlarda deneylerini sergileyen öğrenciler, takdir topladı.
Bilim şenliği hakkında bilgiler veren Tekden Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Caner, 'Tekden Fen ve Anadolu Lisesi olarak istikrarlı bir şekilde başarılarımızı devam ettirmenin peşindeyiz. Okulumuz sosyal etkinliklerin yanında aynı zamanda bilim şenliği de düzenlemektedir. Okulumuzda öğrencilerimiz bugün düzenledikleri şenlikte, matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında stantlar kurdular ve bu alanlarda bir takım deneyler sergiliyorlar' ifadelerini kullandı.
Şenlikte, Tekden Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Rabia Coşkun'un yürüttüğü 'Kırmızı Kaliforniya Solucanı ile Çöp ve Kanalizasyon Suyunun Gübreye Dönüştürülmesi, Sıfır Atık Oluşturulması' Projesi yoğun ilgi gördü. Projesi hakkında bilgiler veren Coşkun, 'Ülkemizdeki 2 en büyük sorunu inceledim. Bunlardan birincisi kanalizasyon atıkları, diğeri de çöp atıkları çıktı. Her gün Kayseri'de 50 ton çöp, 320 tonda kanalizasyon çamuru çıkıyor. Bunu sıfıra indirmek için araştırma yaparken, bir doğalı bir doğalla bitirmek istedim. Bu da kırmızı Kaliforniya solucanı ile oldu' ifadelerini kullandı.

Tekden Fen ve Anadolu Lisesi’nde Bilim Şenliği düzenlendi