FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki ana darbe davasının karar duruşması İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş davayı takip etmek üzere duruşmaya katıldı.
14 tutuklu sanığın yargılandığı ana darbe davası öncesi açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 'İnşallah bu gelinen süreç içerisinde tabi ki bu hain FETÖ terör örgütünün artık karar aşaması geldi. 15 Temmuz akşamı yapılan bu hain saldırının da, bu saldırıya kalkışanların da bu milletin, devlet içerisinde yapılandırmanın çözümü noktasında o gün 251 şehidimizin ve binlerce gazimizin hesabının görüleceği gün olarak görüyoruz' dedi.

'Biz hakimlerimize, yüce adalete güveniyoruz'
İl Başkanı Bayram Şenocak, 'Bugüne kadar bu ülkenin bekası ile oynayanlara öyle bir ceza verilmeli ki ibreti alem olması bakımından bu ülkede bugüne kadar işte darbeymiş, herhangi bir kalkışmaymış bir daha buna asla tereddüt etmeden hiçbir şekilde kalkışma olmasın. Bu ülkedeki bütün vatandaşlarımız, kaçanları saymıyorum. Kaçmayıp da, saklanmayıp da bu ülkenin devamı için, bekası için, irade için, istikrar için, istikbal için bütün Türk vatandaşlarımızın, bütün kardeşlerimizin o gün verdiği mücadelenin karar aşamasıdır bugün' şeklinde konuştu.

'Öyle bir karar çıkmalı ki her birimizin vicdanının rahatlayacağı bir karar olmalıdır'
Darbecilere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirten İl Başkanı Şenocak, 'Çünkü bu hain terör FETÖ örgütü bu milletin iradesine bu ülkenin bekasına, bu ülkenin devamına, bu ülkenin güçlü bir şekilde yukarılara sistemi taşımasına müsaade etmeyecek hamlelerde bulundular. Bu hainle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Bu haniler çoluk çocuk demeden, yaşlı-genç demeden bun ülkede bütün vatandaşlarımızın üzerine bomba yağdırdılar. Buradan gerçekten çok olumlu bir sonuç bekliyoruz. Biz hukuk devletiyiz, hukukun kararlarına saygılı olmalıyız. En şiddetli cezanın bu hainlere verilmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki ana darbe davasının karar duruş