Atakum Belediyesi ve Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu işbirliğiyle renkli bir organizasyon gerçekleştirildi. Atakent Pazar Yeri'nde yapılan Pazar Yeri Etkinliği'nde okul öğrencileri pazarcı oldu. Domatesten karpuza birçok ürünün sergilendiği ve yine aynı okul öğrencisi minik zabıtaların pazarcı çocukları denetlediği tezgahlar, velilerin ve vatandaşların akınına uğradı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Çocuklar ürünlerini satmak için büyük çaba gösterirken, pazar yeri renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Miniklerin gelenekleri ve hayatı öğrenmesi hedeflenen etkinlik, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmenler, veliler ve vatandaşların katılımıyla başladı.

UFUKLARINI AÇACAK

Açılışta konuşan Başkan Taşçı, böyle etkinliklerin her zaman destekçisi olduklarını belirterek, "Bugün 5. kez bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın dayanışması ve iletişimi için çok faydalı. Emeği geçen herkese bu etkinlik için teşekkür ederim. Umarım böyle güzel etkinlikler çocuklarımızın daha da ufkunu açar" ifadelerini kullandı.

SORUMLULUK BİLİNCİ

Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu Müdür Yardımcısı Sema Ateş ise "Kültürümüzde alışveriş sadece ticari bir faaliyet değil, aynı zamanda insani bir paylaşım. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde bu değerleri kazanırken, sorumluluk alma bilinçleri da gelişecek" dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri ile vatandaşlar pazar yerini gezerek alışveriş yaptı.

Şükrü Berk ASKAR