Bafralı başarılı diyetisyen ve fizyoterapist Sıla Acar'ın Atakum'da bulunan ofisinin açılışı gerçekleşti. Açılış törenine; Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

SAĞLIK VE MUTLULUK VERECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan diyetisyen ve fizyoterapist Sıla Acar, törene katılan konuklara teşekkür etti. Kendilerini Samsun'a çekenin samimiyet ve dostluk olduğunu söyleyen Acar, 'Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil; kişinin fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak da tam bir iyilik halinde olmasıdır. Biz tam da bu yüzden, sizlere 'ruhunuzla fiziğiniz aynı beden olsun' diyerek sağlık ve mutluluk vermek için buradayız. Beslenme, sağlığın temelini oluşturur. Beslenme, açlık duygusunu bastırmak ya da canımız çektiğinde yemek içmek değildir. İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre kalitede yaşaması için gerekli olan önlemi vücudunda kullanabilmesidir. Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azaltarak, kişinin daha sık hastalanmasına çalışma, planlama ve yönetme yeteneğinin düşmesine hem zihnen hem bedenen bir çöküntüye neden olmaktadır. Yani beslenmenin yetersizliği de aşırısı da sağlığımız için zararlıdır' dedi.

MESLEĞİME GÖNÜL VERDİM

Mesleğini Samsun'da Fizyodiyet's olarak sürdüreceğini belirten Acar, 'Beslenmenizde değişiklikler yaparak ileriki yaşlarda karşılaşabileceğiniz kanser, kardiyonasyonel hastalıklar, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi hastalıkların oluşum riskini birlikte azaltıyoruz. Gelişen dünyada oluşan yaşam koşulları, olumlu katkılarının yanında maalesef bazı olumsuzlukları da getirmektedir. Tüm dünyada obezite sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Samsun Fizyodiyet's olarak bizlerin amacı, sosyal hayatınızdan uzaklaşmadan pratik ve alternatif yöntemler ile bundan sonraki hayatınızda yeni bir bakış sağlayarak, ruhunuzun istediği bedeni fiziğinize giydirmektir. 'Ruhunuzla fiziğiniz aynı beden olsun' diyerek hayatınızı kaliteli bir yaşama dönüştürmek için buradayız. Gönülden sevdiğim mesleğimi, gönül verdiğim şehirde en güzel şekilde Samsun'da Fizyodiyet's olarak sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi TSO Başkanı Göksel Başar ve Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu tarafından kesildi.

Mehtap YILDIZ