Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte katıldığı Moğolistan ve Afganistan ziyaretlerini değerlendirerek, Moğolistan ile Türkiye arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, iki ülke arasında tarım, ulaştırma, iletişim, teknoloji, acil durum yönetimi, göç, yurt dışı Türkler ve akraba topluluklar, kütüphanecilik ve ekonomi alanlarında 7 adet anlaşmaya imza atıldığını ifade etti.
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Ergenekon ve Ötüken'in yurdunda Orhun Nehri yakınlarında Orhun Vadisi'ndeki Orhun Abidelerini gezdiklerini de belirten Erdoğan, yapılan incelemelerde yeni bir müze yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Türklerin ilk başkenti Karakurum ve Orhun Vadisi'nde turizm bölgesi çalışmaları olacağını da müjdeleyen Erdoğan, Bilge Tonyukuk'ta müze yapılması ve bu müzede sert iklim şartlarından etkilenen kitabe ve eserlerin koruma altına alınması kararı verildiğini de sözlerine ekledi.
Erdoğan, Afganistan'da yapılan resmi ziyarette ise Türkiye ve Afganistan arasında bir yandan güvenlik boyutlu iş birliği devam etmesi ve diğer yandan da ticari ve ekonomik ilişkilerin karşılıklı yatırım konularının çok daha ileri hedeflere taşınması için çalışmaların yapılması kararı alındığını ifade etti.
Erdoğan, Afganistan NATO üssünde 15 Temmuz'un ilk şehidi Bülent Aydın adına TOKİ tarafından yaptırılan caminin de açılışının yapıldığını söyledi.