Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde son 3 haftaya girilirken büyük oranda şampiyonluğunu ilan eden Muratpaşa Belediyespor'da değişim geçen yıl başladı. Bu değişim, Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın nüfusunun 92 bin 664'ünü 5- 19 yaş grubunun oluşturduğu Muratpaşa'da 3.5 yıla 8 spor tesisi sığdıran, herkesin istediği spor dalında temel eğitim almasını sağlayan toplumcu yaklaşım modeliyle eş zamanlı yürütüldü.
Bir yanda Muratpaşa Belediyesi'nin tesisleri her branştan spor için altyapı merkezi haline gelirken Muratpaşa Belediyespor Hentbol takımına Türk hentbolunun gelecekteki en büyük isimleri ikizler Cansu ve Selen Akalın, Döne Gül Bozdoğan, Ecem Birben, Ayşe Dinç ve 15 yaşındaki Betül Karaaslan dahil edildi. Bu oyuncuların forma giyebilmesi için 14 yabancı oyuncuya kadar izin verilen Süper Lig'de Başkan Uysal 'sadece 3 yabancı' kuralını getirdi.

3 yıllık sözleşme
Sporcularla geçmiş dönemde 1'er yıllık yapılan sözleşmeler, bu süreçte 3 yıla çıkartıldı. Sporcularla imzalanan uzun süreli sözleşmeler ve bu yıl Milli takım antrenörlüğüne de getiren Birol Ünsal'la teknik kadroda da devamlılık yakalandı.

Doğru bütçe ve başarı
Süper Lig'de bütçe büyüklüğü olarak 5'nci sırada olmasına rağmen, şampiyonluk için geri sayıma geçen Paşanın Melekleri, Türkiye Kupası'nda da 4'lü finallerine kaldı. Muratpaşa iki kulvarda kupa mücadelesi yürütürken Süper Gençler Ligi'nde de şampiyonluğun tek favorisi.

Sporcu ve teknik heyete kutlama
Başkan Uysal, 'Biz de gençlerimize güvenip kurallar koyduk. Yönetici ve teknik adamlarımız organizasyonu doğru kurdu. Sporcularımız da sahada özgüvenle mücadele edip, başarıya doğru adım adım ilerliyor. Koşulları dikkate alarak koyduğumuz kuralların yanı sıra seçtiğimiz sporcu ve teknik adamlarımızın da doğru isimler olması başarının bir diğer faktörüdür' diye konuştu.