Antalya'nın 2018 yılı ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında İl Milli Eğitim konferansa salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, 2018 ilk yılı yatırımları ve 2018 yatırım projeleri değerlendirildi. TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlerinin sunum yaptığı toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, kaymakamlar ve kurum müdürleri de katıldı.

2018 yılında 584 proje uygulamaya konuldu
Toplantıda Antalya'nın 2018 ilk yarıyılı yatırımlarını değerlendiren Vali Münir Karaloğlu, yapımı devam eden 584 projenin toplam tutarının 19 milyar 131 milyon olduğunu belirtti. Önceki yıllarda yapılan harcamaların 4 milyar 042 milyon TL olduğuna değinen Vali Karaloğlu, 2018 yılı ödeneğinin 2 Milyar 685 milyon olduğunu aktardı.
2018 yılı Nisan ayına kadarki kısım harcamalarında 736 milyonla ulaştırma sektörünün yine birinci sırada olduğunu belirten Vali Karaloğlu, ulaşım sektörünü eğitim, sağlık ve konut sektörlerinin takip ettiğini açıkladı.

Sezon başlamadan tüm düzenlemeler bitmeli
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte kentte önemi sorunların yaşanmaması için çeşitli önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, turizmim yoğun olduğu dönemlerde inşaat yapımı faaliyetlerine sınırlamalar getirileceğini bu yüzden de kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, ve yatırımcı kuruluşların ihale ve imalatlarını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
15 Nisan'da turizm haftasının başlamasıyla birlikte turizm sezonun kısmen açıldığını ifade eden Karaloğlu, 'Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi ve19 ilçe belediyemiz olmak üzere şehrimizi güzelce elden geçirmeliyiz. Ana caddelerinin temizliği, refüj düzenlemeleri, moloz ve hafriyatların kaldırılması gibi kötü görüntü oluşturan her şeyi ortadan kaldırmalıyız. Antalya'yı marka değerine yakışır bir hale getirmeliyiz. Kurumlarımız bu noktada üstüne düşen görevi yerine getirmeli' dedi.
Karayolları, DSİ ve diğer yatırımcı kuruluşlara da telkinde bulunan Vali Münir Karaloğlu, inşaatların, insanları rahatsız etmemesi, trafiği engellememesi ve göz rahatsızlığına mahal verilmemesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Antalya'nın bir turizm kenti olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, 'Antalya Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi. Burada bizim vereceğimiz kötü bir fotoğraf, Türkiye'nin fotoğrafı olur. Buna hiçbirimizin, hiçbir kurumun hakkı yok. Hiçbir görevlimizin görevini ihmal ederek oluşturacağı kötü görüntüyle ülkemizin imajını zedelemeye hakkı yoktur.'

'İşinizi masa başından değil yerinde kontrol edin'
İş sahiplerini işlerinin başında olmaya davet eden Münir Karaloğlu, 'Sizler işin sahipleri olarak işinizi yerinde takip etmelisiniz. Masada oturarak iş takip edilmez. İş, işin başında takip edilir. İş yerlerinde gezin, gezmekten korkmayın. Sağ olsun devletimiz araçları vermiş onları kullanmaktan korkmayın' diye konuştu.
Vali Münir Karaloğlu'nun konuşmasının ardından TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi Müdür Vekili Halil Karabıyık, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca kurumları hakkında sunumlar yaptı.

Kumluca - Antalya yoluna müjde
Vali Münir Karaloğlu, D-400 karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle devam eden yol yapım çalışmalarını anlatması için Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu'na söz verdi. Yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Çobanoğlu heyelanlı bölgenin 20 noktasında sondaj çalışmasının yapıldığını açıkladı. Yol yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Çobanoğlu çalışmaların 20 Haziran'a kadar tamamlanarak yolun trafiğe açılacağını müjdeledi.
Yol yapım çalışmalarının 24 saat devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu ise karayolunun bölge trafiğinin sağlanması adına çok önemli bir güzergahta olduğunu ve çalışmaların daha da hızlandırılarak 20 Haziran'dan da erken bir tarihte bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı