Samsun Haber | Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA İlaç Sanayi arasında, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne yapılacak 18 derslikli ilkokulun protokol imza töreni gerçekleşti. Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve ADEKA İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpacıoğlu katıldı.

SEFERBERLİK SÜRÜYOR

Samsun'da eğitim seferberliğinin devam ettiğini ifade eden Vali Kaymak, "Bu çerçevede ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İlimizde tekli eğitime geçmek için bin 200 dersliğe ihtiyacımız vardı. Şu anda 800 dersliğin inşaatı devam ediyor. 400 dersliği de 2019 sonu itibariyle bitirmek zorundayız. Samsun'da kaynaktan öte arsa sorunu yaşıyoruz. Özellikle İlkadım, Atakum ve Canik'te arsa sorunu yaşıyoruz. Kaynak problemimiz de var ancak hayırsever Samsunlu işadamlarının desteğini bekliyoruz. Geçen hafta ilimizin değerli şirketi Yeşilyurt ile bir protokol imzaladık. Bugün de ADEKA ile protokol imzalıyoruz. Tekkeköy'de 18 derslikli bir okul olacak. Okulun yüzde 51'ini Ali Arpacıoğlu, çevre düzenlemesini Samsun Büyükşehir Belediyesi, geri kalan kısmını da Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Bu hizmetten ve eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun ilimize ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

İSİM VERME HAKKI DEĞİŞTİ

Hayırseverler tarafından yaptırılan okullarda isim verme hakkında yönetmelik değişikliği olduğunu da söyleyen Vali Osman Kaymak, şu şekilde sürdürdü: "Daha önce yaptırdıkları okulun maliyetinin yüzde 20'sini karşılayanların isimleri okula veriliyordu. Ancak son değişiklikle maliyetinin yüzde 51'ini hayırsever kişi karşılamıyorsa okula ismi verilemiyor. Bunu da bu vesileyle diğer hayırsever vatandaşlarımıza duyurmak isterim. Hayırseverin bundan sonra okula ismi verilmesi için okulun maliyetinin yüzde 51'ini taahhüt etmeleri gerekiyor. Biz buradan bütün hayırsever vatandaşlarımıza çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Halen derslik ihtiyacımız devam ediyor. Eğitim gerçekten ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir alan. Bu alanda yatırım yapanlara ve destek olanlara çok teşekkür ediyoruz."

SORUMLULUK SAHİBİ AİLE

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "ADEKA firması Sayın Ali Arpacıoğlu merhum babalarından bu yana Samsun'da eğitim hayatına, hizmetine katkı sunmuşlardır. Bu okulumuzun çevre düzenlemesini, yolunu, alt yapısını, peyzaj düzenlemesini, spor sahalarını ve çevre aydınlatmasını belediye olarak biz yapacağız. Arpacıoğlu ailesi Samsun'da sosyal sorumluluklarını yeterince yerine getirmiş bir ailedir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU