Düzenleyecekleri Forum hakkında Vali Güvençer'e bilgi aktaran Okul Müdürü Boztemur, Forumu diğer forumlardan farklı kılan unsurun sadece Manisa ilçelerindeki okulların katılımıyla gerçekleşmesi olduğunu söyledi. Boztemur, DÇAL Manisa Gençlik Forumunun Avrupa Gençlik Parlamentosu formatının yerel sorunlara uyarlanmış şekliyle işleyeceğini belirterek Güvenlik, Kültür ve Turizm, Sanayi, Tarım, Çevre, Ekonomi, Ulaşım ve Eğitim Komisyonlarında belirlenen konuların tartışılıp raporlanacağını dile getirdi.
Boztemur, Forumun Manisa ilçelerindeki 14 resmi ve özel orta öğretim kurumlarından gönüllü 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade etti. Boztemur, 'Manisa ilimizdeki 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin İlimizdeki güncel konular hakkında farkındalık kazanması ve sorunlara ortak çözümler üretebilme yetilerinin gelişmesi amacıyla düzenlenen etkinliğimizde, Komite çalışmaları sonrasında, komiteler tarafından belirlenecek kişi ve kurumlara 'Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Ödülleri' takdim edilecek. Forum sonucunda komisyonlar tarafından ortaya konulacak düşünceler ve üzerinde uzlaşılmış konular belgelendirilerek ilgili kurum, kuruluşlara, okullara, dijital medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ve il ve ilçe Mili Eğitim Müdürlüklerine sunulacak' dedi.
Vali Güvençer, gençlerin güncel konular hakkında farkındalık kazanması ve sorunlara ortak çözümler üretebilme yetilerinin gelişmesi amacıyla yapılan çalışma nedeniyle DÇAL Müdürü Boztemur, görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Manisa Gençlik Forumu 2018’e hazırlanıyor