Küçükçekmece Gülten Özaydın Çok Programlı Anadolu Lisesinin Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle düzenlediği Genç Yazarlar Öykü Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Gülten Özaydın Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu'nun yanı sıra hayırsever merhum İbrahim Özaydın'ın kızı Berrin Özaydın Gencer, Okul Müdürü Ertuğrul Özkaya, öğretmenler, ebeveynler ve öğrenciler katıldı. İstanbul genelinde bu sene 4'üncüsü düzenlenen öykü yarışmasına 432 başvuru yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin öyküleri bir kitapta toplandı.
Her zaman gençlere destek verdiklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, 'Küçükçekmecemiz İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden bir tanesi, 800 bin nüfusumuz var. Haliyle çok da fazla genç kardeşimiz var. Bunların birçok etkinliğinde biz de belediye olarak bulunuyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz okul Gülten Özaydın Çok Programlı Anadolu Lisesi. Burada hocalarımızın ve öğrencilerimizin gayretiyle bir yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye giren kardeşlerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Amacımız gençlerimizin sanata, edebiyata ilgisini artırmak. Biz belediye olarak İstanbul'da en fazla kültür merkezine sahip ilçeyiz. Bu amaçla da elimizden gelen bütün gayreti sürdürüyoruz'' diye konuştu.

''Gençlerimizi kağıt ve mürekkep ile buluşturduk''
Törene ev sahipliği yapan Okul Müdürü Ertuğrul Özkaya, genç yazarlara teşekkür ettiği konuşmasında, 'Bu yarışmamıza 39 ilçemizden 432 eser katıldı ve jüri üyelerimiz oldukça zorlu bir çabanın ardından nihayet ödül alacak eserlerimizi belirledi. Bugün genç yazarlarımıza bu ödülleri vereceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Herkesin bir öyküsü vardır genç arkadaş, sen de yaz' sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda genç arkadaşlarımızı kağıt ve mürekkepleri ile buluşturduk. Şu an öğrencilerimiz ödüllerini alacaklar ve ödül töreninin sonu itibariyle bu kitaplarımız sürpriz bir şekilde öğrencilerimize takdim edilecek'' dedi.

''Yazmak benim için bir araç değil, amaç''
Lise kategorisinde birinci olan Hüdanur Özçelik ise, 'Yazmak benim için çok önemli, bir araç değil amaç. 12'nci sınıfım, zorlu bir dönemden geçiyorum. Beni motive etti bu konuda. Liseden ayrılmadan önce sade bir dille bir hikaye yazayım dedim ve onu kazandım. Açıkçası beni mutlu etti. Öykümün ismi '21'inci Yüzyılın Akıllısı', kendini çok akıllı sanan bir dilimiz var, hikayem onu anlatıyor'' ifadelerini kullandı.

İstanbul’un genç kalemleri ödüllendirildi