Eğirdir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Bizim Eğirdir Platformu ile Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği (ISFODER) işbirliğiyle düzenlenen Eğirdir ve Kovada'da Sonbahar-Kış Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi.
Amaç, Eğirdir ve Kovada'nın tanıtımı
Göller Bölgesinin incisi olarak tanımlanan Eğirdir'in turistik yönleri, doğal güzellikleri, el sanatları ve zanaatkarlarının belgesel tespitini yaparak kente dair nitelikli ve sanatsal bir görsel bellek oluşturmak niyetiyle yola çıkıldığı belirtilen yarışmada, Eğirdir ve Kovada Gölü'nün tanıtımına katkı sağlamak, yarışma yoluyla üretilen eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Yaklaşık 5 aylık yarışma serüveninde 703 eserle 167 katılımcı yarıştı
Farklı şehirlerden gelen fotoğraf tutkunlarını buluşturmak, kaynaştırmak ve bu sayede fotoğraf sanatının tanıtılmasına, yaygınlaşmasına katkıda bulunulması da amaçlanan yarışma çerçevesinde, yerel halkta fotoğraf sanatına ilgi ve farkındalık hedefiyle hareket edildiği aktarıldı.
11 Kasım 2017 Cumartesi günü başlayan ve 30 Mart 2018 saat 24.00 itibari ile sona eren yarışmaya 167 katılımcının 703 eserle katıldığı açıklandı.
Yarışmada seçilen eserlerin Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi fotoğraf arşivine de kazandırıldığı bildirildi.

Dereceye giren eserler ödüllendirildi
Eğirdir ve Kovada'da Sonbahar - Kış Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler için geçtiğimiz gün Eğirdir Nis Otel Eskiciler Konağı'nda bir ödül töreni gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan ödül töreni programı, protokol konuşmaları ile devam etti.

Eserlerden oluşan sergi açılışı yapıldı
Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ve sponsorlara plaket takdim edilirken, fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
Fotoğrafları inceleyen sanatsever ve katılımcılar, 'Eğirdir gerçekten çok güzel bir yer' demekten kendilerini alamadılar.

Eğirdir ve Kovada’da Sonbahar - Kış Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler içi