CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, üreticinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu ancak tarımın yok olmaya başladığını belirten Milletvekili Zeybek, üreticinin sahipsiz kaldığını dile getirdi.

ÜRÜNLER ÇÜRÜYOR

Türkiye'nin fındık üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Zeybek, yüksek rekoltede fındık üretimi yapıldığını ama bunu tekelci sermayenin kontrol ettiğini dile getirdi. Zeybek, 'Patates; Nevşehir depolarında, soğan; Amasya, Çorum, Eskişehir ve Polatlı depolarında, sarımsak; Kastamonu ve Taşköprü depolarında çürüyor. Üretici sahipsiz, komşu ülkelerle olan ilişkilerin bozulması ihracatı da olumsuz etkiliyor. Arpa, buğday 10 yıl öncesinin fiyatları ile satılırken, yem fiyatlarının yükselmesi hayvan yetiştiricisini olumsuz etkiliyor' şeklinde konuştu.

SAHİP ÇIKILSIN

Milletvekili Zeybek, 'Üreticinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerinin silinip kredilerin ertelenmesini, çiftçimize, üreticimize ve köylümüze sahip çıkılmasını istiyoruz. Üreticinin, ürünlerinin dış pazarlarda değer bulabilmesi için ihracatçılara da gerekli desteler verilmeli. Bundan sonraki üretim süreçlerinin desteklenmesini bekliyoruz' diye konuştu.