Kemalpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 60 ülkeden binden fazla yarışmacının katılacağı Uluslararası Yemek Festivali, 20 Nisan Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kemalpaşa'nın artık bir festival kenti olduğunu belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kirazı ile ünlü Kemalpaşa'nın bundan sonra sadece kiraz festivali ile değil uluslararası boyutta festivallere de ev sahipliği yapacağını vurguladı.
Uğurlu, '20 Nisan'da başlayacak olan 2. Uluslararası Yemek Festivalimizin proje ortağı ülke Ukrayna, onur konuğu ülke Bosna Herkes ve onur konuğu şehir ise lezzetleri ile meşhur Gaziantep şehrimiz olacak. 3 gün boyunca devam edecek olan festivalde usta aşçılar hünerlerini sergilerken, ünlü sanatçılar da Kemalpaşalılar ile buluşacak' dedi.
Başkan Uğurlu; Fettah Can, Aleyna Tilki, Ülkü Eyüpoğulları ve Bahar Gelir'in konser vereceği festivalde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yönelik uçurtma şenliği de düzenleneceğini kaydederek, programa Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılmasının söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

Kemalpaşa’da yemekler yarışacak