41 ülkenin çocuklarının bir arada olacağı festivalin tanışma programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Haşmet Batur, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, grup liderleri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festivale katılan öğrencilere hoş geldin konuşması gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, 'Şunu belirtmek istiyorum ki şuan bu çocuklar dünya genelindeki barışı sağlayacaktır. Savaşların olduğu, çocukların kaybedildiği bir dünyada tüm dünya çocuklarının kucaklaşmasıyla yüzyıllar boyunca sürecek barış ve kardeşlik bağları bu festival ile kuruluyor. Biz bu program ile birlikte 10 yıldır bunu sağlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde kapsamında 23 Nisan Pazartesi Akşamı Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak olan Gala programında Türkiye'den sonra gösteriye çıkacak olan ülkeler için kura çekimi gerçekleşti. İlk olarak Türkiye'nin sahneye çıkacağı organizasyonda ikinci sıra için Dr. Ali Yeşildal'ın çektiği kurayla Belarus belirlendi. Daha sonra yapılan çekiliş ile programda sahneye çıkacak ülkeler birer birer açıklandı.

Gurup liderleri tanışma yemeğinde buluştu