AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ve bugüne kadar 6 defa uzatılan OHAL uygulamasının 7.defa uzatılmasına ilişkin değerlendirme yaptı. AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu'na hitap eden Karaaslan, OHAL'in milletin özgürlüğüne kastedenlere karşı ilan edildiğini vurguladı.

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen erken seçim kararının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çidem Karaaslan, 'OHAL özgürlüklere değil; milletimizin özgürlüğüne kastedenlere karşı, insan haklarına değil; insan haklarını en acımasız şekilde katledenlere karşı, tarih boyunca gelmiş geçmiş en acımasız darbeye karşı ilan edildi. Şehitlerimizin aziz hatırasının huzurunda, milletin kürsüsünde şimdi sormak istiyorum. 15 Temmuz darbesine 'tiyatro' diyenler kimin sahnesinde, hangi oyunun figüranı olduklarının farkında mı? OHAL, istisnai olduğu kadar meşru bir durum, anayasal bir müessese ve uygulamadı. Anayasanın 119, 120 ve 121'nci maddelerinde düzenlenen OHAL, milli güvenliğe karşı büyük bir tehdit oluşturan FETÖ'nün başta ordu, emniyet, yargı, mülki idare olmak üzere kamu kurumlarındaki mensuplarının ayıklanması, muhtemel tehditlerin önlenmesi açısından hayati öneme sahip' ifadelerini kullandı.

GELECEKTE DE BAŞARILI OLAMAYACAK

Anayasasında, OHAL'in yer aldığı çok sayıda ülke olduğunu ve bu ülkelerin, 15 Temmuz gibi büyük olaylar yaşamamasına rağmen uzun süreli OHAL ilan ettiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan şöyle devam etti: 'OHAL, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele amacıyla ortaya konuldu. OHAL'in günlük yaşam pratiklerimizi etkileyen, hayatımızı kısıtlayan, yaşam alışkanlıklarımızı değiştirmemizi gerektiren bir tarafının olmadığı sanırım son bir buçuk senede her alanda iyileşen göstergelerle kanıtlandı. Terörün kirli ve kanlı yöntemleriyle, devletimizin istikbalini tehdit etmeye, kaderimize yön vermeye çalışanlar tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de başarılı olamayacak. Başta Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, inandığı yoldan asla geri dönmeyen dik duruşu ve her daim milletiyle omuz omuza sergilediği irade, Başbakanımızın azmi ve kararlılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve ilgili bakanlıklarımızın gerek içeride gerek dışarıda yürüttükleri başarılı çalışmalarla ve milletimizin güçlü desteğiyle tüm bu badirelerden daha da güçlenerek çıkmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.