Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesine ilişkin görülen davada sanıklar bugün de savunmalarını verdi. Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görülen aralarında 14'ü eski polis 117 sanığın yargılandığı davada sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.
Davayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile beraber 15 Temmuz'da kahramanca savunma yapan ve gazi olan Çengelköy Muhtarı Can Cumhurcu da takip etti.

'Terör örgütlerinin yapmış oldukları oyunlar ve kumpaslar her zaman tarihin çöplüğüne gitmeye mahkumdur'
Dava çıkışında basına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'Biz belli periyotlarda gelip buradaki davaları izliyoruz. Tabi bu davaları izlerken gördüğümüz genel manzara üç aşağı beş yukarı aynı. Sanki Çengelköy'deki şehitleri uzaydan gelip birileri şehit etti. Yapmadık, etmedik, görmedik, duymadık senaryoları aynı tekrarlanıyor burada. Şuna inanıyoruz ki hak ve hakikat tecelli edecek. Adalet tecelli edecek. Bu topraklarda şehit düşmüş o kardeşlerimizin yakınları vicdani olarak adaletin verdiği kararla en azından vicdanlarının sesini duyurmuş olacaklar. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki bu toprakların her bir santimetresi kanla ve bedelle alınmış topraklardır. Bu topraklarda şehitlerimiz var olduğu sürece topraklarımız özgürlüğü devam edecektir. Bugün adı FETÖ ya da PKK ya da PYD değişik terör örgütlerinin bu topraklar üzerinde yapmış oldukları oyunlar ve kumpaslar her zaman tarihin çöplüğüne gitmeye mahkumdur. İnanıyor ve umuyoruz ki bugün Çengelköy Davası'nda gördüğümüz savunmalarda dinlediğimiz kadarıyla adalet, gerçekten adaleti tesis etmek üzere ve bu milletin vicdanını, hukukunu korumak üzere büyük bir gayret içerisindedir. İnanıyorum ki bu milletin vicdanı ve hukuku korunacak ve bu katiller hak ettikleri cezayı alacaklardır' diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Başkan Göksu Silivri'den ayrıldı.

Esenler Belediye Başkanı Göksu: "Terör örgütlerinin yapmış olduğu kumpaslar tari