Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, unutulmaya, yok olmaya yüz tutmuş hamam kültürünün canlandırılması ve gelişmesi noktasında başlatmış olduğu Osmanlı Hamamı inşaatında incelemelerde bulundu.

GURURLUYUZ

Osmanlı Hamamı inşaatının yılsonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyleyen Başkan Togar, 'Hamam inşaatımız hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Betonarmesi ve kaba inşaatı önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Tekkeköy'de yıllar önce dahi var olan ve zamanla tahrip olup yıkılan hamam tekrar ilçe sınırlarımızda hayat buluyor. Bu önemli projemiz ile Türk kültürünün, geleneklerinin bir parçası ilçemizde tekrar canlanacak ve turizm açısından da ilçemize büyük katkılar sağlayacak. Bizlerin tarihi ile hamam kültürü iç içe girmiş ve bir birini tamamlayan önemli değerdir. Tekkeköy Belediyesi olarak bizler de halkımızın talepleri doğrultusunda ilçemizde yıllar öncesinde dahi var olan ve sonradan yıkılıp kaybolan hamamı tekrar kazandırmanın gururunu yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

BİRÇOK KAZAMIN SAĞLAYACAK

Hamam projesinin birçok farklı kazanımlar sağlayacağına dikkat çeken Başkan Togar, 'Hamam projemiz ilçemize turizm, kültür, sağlık, hijyen, paylaşım ve sosyalleşme gibi birçok avantajlar sağlayacak. Hamamımızı ilçemizin tam orta noktası sayılan her yönden ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği 19 Mayıs Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik bir arsaya konuşlandırdık. Etrafında 4 bin beş yüz metre kare yeşil alanı bulunan ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle süslenerek yapılacak hamamımızın yanına birde 300 metre karelik açık yüzme havuzu inşa edeceğiz. Yani yıllar önce ilçemizde olan ve bugün yok olmuş bir değerimizi tekrar ilçemize armağan edeceğiz. Betonarmesi neredeyse tamamlanan hamam projemizi yılsonuna kadar tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmaya hedefliyoruz' diye konuştu.