Samsunspor, 52 yıllık tarihinin en önemli karşılaşmalarından birisini 22 Nisan Pazar günü sahasında Denizlispor ile oynayacak. Tarihi boyunca Süper Lig ve 1. Lig dışında bir alt ligde mücadele etmeyen kırmızı-beyazlılar, sezonun son 3 haftasına girilirken düşme potası içinde yer alıyor.

Kırmızı-beyazlılar, kendisi gibi aynı puanda bulunan Denizlispor ile yapacağı maç öncesinde kapılarını taraftara ve basına kapattı.

Samsunsor Kayyum Yönetimi ise taraftar desteği için Denizlispor maçının bilet fiyatını 1 lira olarak açıkladı. Samsunspor'un kader maçı için tüm ilçe belediyeleri de harekete geçti. Belediyelerin, 33 bin 915 kişilik stadyumun tamamını doldurmak için taraftarları ücretsiz otobüslerle stadyuma taşıyacağı bildirildi.

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, yaptığı açıklamada, kulüp tarihinin en önemli maçına çıkacaklarını söyledi.

Denizlispor karşısında mutlaka galip gelmeleri gerektiğinin altını çizen Zeren, "Kimsenin hata lüksü yok. Futbolcu arkadaşlarımız ve teknik heyet bunun bilincinde. Sezonun en zorlu maçına çıkacağız. Bu maçta mağlup olan taraf ligden büyük ihtimalle düşecek. Kulüp olarak seferberlik ilan ettik. Kapılarımızı taraftara ve basına kapatarak oyuncularımızı psikolojik olarak hazırlıyoruz." dedi.

Taraftarların stadyumu doldurarak, 90 dakika hiç durmadan takıma destek vermeleri gerektiğini ifade eden Zeren, şunları kaydetti:

"Denizlispor maçı bizim için hayati önem taşıyor. Tabii ki bu maçta galip gelsek bile Giresunspor ve Ümraniyespor'u da yenmek zorundayız ama önceliğimiz bu karşılaşma. Denizlispor maçını kaybettiğimizde diğer maçların bir önemi kalmıyor. Tek arzumuz ve hedefimiz bu maçı kazanmak ve gelecek adına biraz daha umutlu olmak."