Kardeş Topraklarda Ensar Eli Projesi kapsamında, savaştan etkilenen kadınların yeniden hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla 'Bez Bebek Üretim Atölyesi' kurulan Afrin'e giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ziyaretini tamamlayarak Samsun'a döndü. Afrin'de Canik Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hayata geçirilen proje merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Genç, Suriye ziyaretini değerlendirdi.

MERHAMET TİMSALİ

Canik Belediyesi olarak mazlum coğrafyalarda bugüne kadar birçok proje hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, Afrin ziyaretinin de bunlardan birisi olduğunu söyledi. Afrin'de hayata geçirdikleri 'Bez Bebek Üretim Atölyesi'ni gezdiklerini ve burada savaştan etkilenen kadın ve çocuklarla görüştüklerini ifade eden başkan Genç, "Burada devletimizin büyüklüğünü bir kez daha gördük. Türk'ün beklenen ve merhamet timsali olduğuna bir kez daha şahit olduk. Oradaki kardeşlerimizin artık huzurlu ve yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri mutlu etti" dedi.

YETİM ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Afrin'de birçok temaslarda bulunduklarını da ifade eden Başkan Genç, "Afrin merkezinde İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Mobil Aşevi'nde sıcak yemek dağıtımına katıldık. Kefer Cenne'de Jandarma Özel Harekat Bölgesi'nde askerlerimizle görüştük. Afrin'deki şanlı Türk ordumuz ve yiğitlerimizin morali yerinde. Afrin halkı için İHH tarafından yapılan ve günlük 170 bin ekmeğin üretildiği fırını gezdik. Kelbit mevkiinde inşa ettiğimiz Rahmet köyünde yaşayan 330 yetim yavrumuzu kucakladık" şeklinde konuştu.

TÜNELLERİ YAKINDAN GÖRDÜ

Türk askerinin Afrin'de büyük bir başarı sağladığına da vurgu yapan Başkan Genç, "Nasıl ki Çanakkale'de 7 düvele karşı mücadele etmişsek, Suriye'de de aynı şekilde mücadele ettik. Orada terör örgütü ve destekçileri tarafından yapılan tünelleri yakından görme imkanımız oldu. Bu tünellerden Reyhanlı'ya havan topları atılıyordu. Şimdi ise askerlerimizin bölgeyi temizlemesiyle bu atışlar bitti. Artık Afrin'de huzur hakim…' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Savaş mağduru insanlar için Türk sivil toplum örgütleri tarafından çok güzel çalışmaların yapıldığına da dikkat çeken Başkan Genç, "İHH'nin savaş mağduru bin 560 yetimin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için Reyhanlı'da kurduğu Çocuk Yaşam Merkezi'ni ziyaret ettik. Gerçekten bizim için son derece anlamlı bir ziyaret oldu. Özellikle Afrin'de kurduğumuz Bez Bebek Atölyesi'nin savaş mağduru kadınların hayata tutunması ve ekonomik gelir elde etmesi açısından önemli olduğuna inanıyorum. Ben buradan mazlumun yanında olan ve Türkiye'nin şefkatini, gücünü orada hissettiren Cumhurbaşkanımıza ve kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum" sözlerini kaydetti.