Mektebim Okulları'nda "Mektebim Liderlik ve Girişimcilik Merkezi" tarafından M-Lead Kariyer Günleri kapsamında Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, "Gazetecilik" mesleğiyle ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Mektebim Atakum Kampüsü'nde gerçekleşen panelde Uzun, gençlere meslekle ilgili merak ettiklerini anlatarak sorularını da cevapladı.

OYUNLARA ALET OLMAYACAĞIZ

"Mektebim" okulunun adını tarihten aldığı için tarihi bir okul olduğunu kaydeden Uzun, "O yüzden sizin öğrenim hayatınız boyunca bu okulda öğrendiklerinizle milletini, ülkesini seven ve bu vatana büyük hizmetler yapan gençler olacağınıza inanıyorum. Toplumumuzu yozlaştıran, dolandıran ve derinden sarsanlara karşı çok okuyup, uyanık olacağız. Bu oyunlara alet olmayacağız. Yalnızca gazete okuyun demiyorum. Televizyon da izleyin, ama mutlaka kitap okuyun. Samsun Valiliği'mizin bu konuda sürdürdüğü 'Samsun Okuyor' isimli çok anlamlı bir projesi var. Biz de Haber Medya Grubu olarak bu projeye tam destek veriyoruz. Kuran-ı Kerim'de bile ilk emir 'Oku' değil mi? Maalesef bugün 'Hoca' geçinen insanlar bile okumuyor, kulaktan duyma bilgilerle ahkam kesiyor. Halbuki Türkçe meali var, açıp okuyabiliriz. Bu insanlara karşı okumazsak, bilgi sahibi olmazsak bizi tuzağa düşürürler. Biz de o yalanı gerçek zannederiz. Okuyacağız, öğreneceğiz, bilgi sahibi olacağız ve tuzağa düşmeyeceğiz" diye konuştu.

SOSYAL MEDYA YALANI GETİRDİ

Gazetecilerin devlet ve millet arasında köprü olduğunu belirten Uzun, "Toplumu ilgilendiren sorunları makamlara ulaştırmak görevimiz. Kamu yararı gözeten yayın organları herkesi etkileyen problemin çözümü için uğraşır. Sadece bu değil, gazeteci toplumu da uyarır. Artık bir dönüşüm içerisindeyiz. Yeni nesil akıllı telefondan takip ediyor ama bir nesil hala gazete okuyor. Çünkü gazete bir alışkanlık. Ancak şu var ki, sosyal medya çok hızlı gelişirken, yalanı da çok fazla olan, güvensizliği de beraberinde getiren bir mecra oldu. Biz bugün olan bir olayı yarına taşırken, doğrulatmak için önümüzde zaman var. Ama sosyal medya duyduğunu yazıyor. Bir ok atılmış gibi geri gelmiyor. Gazetedeyse baskı anına kadar araştırma, teyit etme fırsatımız var. Bu anlamda gazeteler yasal anlamda ve doğru bilgi açısından daha sağlıklı" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARI

Gençlerin ilgiyle dinlediği panelin ardından plaket töreni düzenlendi. Mektebim Okulları Atakum Kampüsü Müdürü Kemal İlyas Sağır, Uzun'un mesleki başarılarının öğrencilere örnek olduğunu ifade ederek, "Necdet bey mesleğine yerel basında başladı ve hala yerel basında devam etmesi çok önemli. Çünkü yaygın basında kalmak daha kolay, yerelde kalmak zor. Çok uzun süre burada kalma yetisini gösterebildiği için kendisini tebrik etmek istiyorum" dedi.

Zerrin SOMUNCU