Öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesinin bu haftaki konukları Salıpazarı, Ayvacık, Çarşamba ve Kavak ilçelerinden gelen öğrenciler oldu. Öğretmenleri ile birlikte Samsun'a gelen öğrenciler, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu.

MİLLİ HAFIZA ÖNEMLİ

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile okul idarecilerinin de yer aldığı Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere hitaben konuşan Başkan Genç, konuşmasında yerli ve milli hafızaya ve bilginin önemine dikkat çekti. Milli ve manevi değerlerin önemine de vurgu yapan Genç, "15 Temmuz darbesini gerçekleştirenler kariyer sahibi, ancak milli ve yerli hafızadan yoksundu. Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamaktır" dedi.

BİLGİ ÜRETMELİYİZ

Gençlerden bilgiye önem vermelerini de isteyen Başkan Genç, "İçinde bulunduğumuz çağda 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Bu çağda bilgi çok önemli. Bugün bilgi üreten ülkeler aktör olabiliyor. Bunun için mutlaka bilgi üreten olmalıyız. Bilişim çağında gençlerimiz oynadıkları oyunların yazılımlarını yapabilmelidir. Ayrıca başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım" diye konuştu.

GENÇLİĞE BÜYÜK YATIRIM

Gençleri çok önemsediklerini de ifade eden Başkan Genç, "Gençlerimizin iyi, bilgili ve donanımlı yetişmesini istiyoruz. Bunu istemekle kalmayıp, üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar eğitim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda gençlerimizin standartlarını yükseltici çalışmalar yaptık. Hayalleri olan, inancı ve ideali uğruna fedakarlık yapan, koşturan, kendini en mükemmel bir şekilde yetiştiren bir gençlik için dün olduğu gibi, bugün ve yarın da Canik Belediyesi olarak elimizi taşın altına koymaya, gençlerimiz için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Her hafta bir konuğun kariyer sohbetlerinde öğrencilerle buluştuğu proje kapsamında ayrıca İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle hayat hikayesini paylaşan Karayılmaz, başarı için tavsiyelerde de bulundu. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu belirten Karayılmaz, öğrencilerden sürekli kendilerini geliştirmelerini ve zorluklar karşısında asla pes etmemelerini istedi.

ŞEHRİ GEZDİLER

Canik Kültür Merkezi'nde Vizyon Sohbetleri'nin ardından misafir öğrenciler Canik Belediyesi'nde ağırlandı. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgi alan gençler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Samsun'un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve toplam 2 bin öğrenciyi kapsayan proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi, Canik Oyuncak Müzesi gibi şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Canik Belediyesi'nde de incelemelerde bulundu.