Samsun merkezli fuhuş çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan çete lideri emekli imam ile 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis ekipleri, 'hacı' lakabını kullanan ve kadınlara fuhuş yaptırarak komisyon aldığı belirlenen 66 yaşındaki emekli imam Muttalip V.'yi takibe aldı. Şüpheliye yönelik yapılan istihbarat çalışması sonucu Terme, İlkadım, Canik, Çarşamba, Salıpazarı ve Ordu'nun Ünye İlçesi'nde operasyon düzenlendi.

'ROKO GÖNDERDİ'

Ahlak Bürosu ekiplerinin yaptığı sıkı takip çalışması ile kadınların fuhuş yapacakları giderek, 'Beni Roko gönderdi' dediği tespit edildi. Çok sayıda yabancı uyruklu kadının fuhuş yaptığı belirlenen çeteye yönelik operasyonun ismi de 'Roko operasyonu' konuldu. Operasyonda, 10'u kadın 15 şüpheli gözaltına alındı.

UÇAN İMAM UÇAMADI

İmam olarak görev yaptığı dönemde, ezan okuduğu ağaçtan düştüğü ve cübbesinin dala takılı kalması sonucu 'Uçan imam' olarak anılmaya başlanan Muttalip V., zaman zaman namaz kıldırırken cemaati arkasında bırakıp camiyi terk ettiği de öne sürüldü.

4 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete lideri emekli imam Muttalip V. ile E.M., S.S. ve R.Ş., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.E. isimli kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 10 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Samsun Haberleri

Tayfur KARA