İzmir bu sene 23 Nisan'ı erkenden kutlamaya başlıyor ve 21 Nisan Cumartesi günü İzmir Optimum'un giriş katında düzenlenen ve 3 gün boyunca süren Lost in Space ile çocuklara uzayın derinliklerinde ufuklarını açan, hem eğlenceli, hem de öğretici anlar yaşatıyor. Uzman eğitmenlerin eşliğinde saat 13.00 - 18.00 arasında gerçekleştirilen Lost in Space'te çocuklar teknolojik oyunlar oynuyor, VR gözlükleriyle uzay boşluğunda astronot oluyor, Satellite teknolojisiyle gezegenler arasında uyduları hareket ettiriyor, astronot maskeleriyle boyama yapıyor, M Robot eşliğinde Mars'ın kırmızı coğrafyasını geziyor ve gün boyu eğlenirken, yepyeni bilgiler öğreniyorlar.
Dünyanın en eğlenceli ve en popüler oyunlarından Just Dance için düzenlenen Just Dance Turnuvası 22 - 23 Nisan tarihlerinde tüm minik ziyaretçilerini dansın ritmini İzmir Optimum'da yaşamaya davet ediyor. Mediamarkt ve Microsoft iş birliğinde saat 14.00 - 18.00 arasında düzenlenen bu turnuva sadece oyun tutkunlarını değil, dansa gönül veren ve benzersiz bir eğlence yaşamak isteyen herkesi ağırlıyor.
23 Nisan'da İzmir Optimum'u ziyarete gelen tüm minikler ve hala içindeki çocuğu kaybetmemiş olanlar hosteslerin dağıttığı şekerler, balonlar, Türk bayraklarıyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı şanına yaraşır bir coşkuyla kutluyor. İzmir'in önde gelen kolejleri de öğrencilerinin sergilediği bando gösterisi, step şovu, dans performanslarıyla İzmir Optimum'un bayram neşesini taçlandırıyor.

23 Nisan’da Optimum’da şölen havasında kutlama