Atatürk Üniversitesi ve Erzurum İHH öncülüğünde Doğu Guta'dan tehcir edilen bölge halkına yönelik toplanan 30 ton un, 25 ton makarna, 26 ton su, 13 ton patates-sebze-meyve, 10 ton muhtelif kuru gıda, 1000 koli hijyen paketi, 115 yatak, 50 ranza, 100 adet battaniyen oluşan 5 tır yardım malzemesi Doğu Guta'ya gönderildi.
Kocatepe ilkokulu 4. sınıf öğrencileri de Doğu Guta'ya giden tırlar için yardım topladılar. Tırlar, Doğu Guta'ya doğru yola çıkarken öğrenciler tırları uğurlamak için hazır bulundu.
Üniversitelerin sadece bir eğitim kurumu değil ümmete ve insanlığa ellerini açan bir kurum olması gerektiğini ifade eden Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 'Ümmetin kanayan yaralarından biri olan komşumuz ve kardeşimiz Suriye halkı için, özellikle Doğu Guta'dan tehcir edilen ve mülteci kamplarına yerleştirilen kardeşlerimiz için İHH ile birlikte yardım kampanyası düzenledik. Bu yardımda öncülük ettikleri için İHH Erzurum yönetimine teşekkür ediyoruz. Üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmadığını gösteren ve ümmete, insanlığa kollarını açan bir tavır sergilediğimizi belirtmek istiyorum' dedi.
Erzurum İHH Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya ise, '8 yıldır süren Suriye'de ki iç savaşın başından itibaren sivilleri hedef alan rejim son 2-3 aydır Doğu Guta' ya saldırılarını yoğunlaştırdı. Uzun süredir kuşatma altında açlıkla iç çe yaşayan halk ise İdlip'e tehcir edilmeye zorlanmıştır. Birçoğu yalnızca günlük kıyafetleriyle kaçabilen Doğu Guta halkını, geldikleri yerde de farklı sorunlar bekliyor. Yiyecek ve giyecekleri olmayan binlerce kişi, sığınabilecekleri bir yere de sahip değil. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum İHH olarak Suriye halkına sahip çıkarak onlara 5 tır yardım malzemesi gönderiyoruz.' diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra Suriye halkı için dua edilerek tırlar Doğu Guta'ya doğru yola çıktı.

Erzurum’dan Doğu Guta’ya 5 tır insani yardım