Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararını açıklamasının ardından Samsun'da da hareketlenen siyaset dünyasında ilk aday adayı açıklamasını, önceki dönem Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım gerçekleştirdi. Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret eden Kaldırım, amacının tecrübelerini Samsun için seferber etmek olduğunu söyledi.

YOĞUN DÖNEME GİRİYORUZ

Türkiye'nin yoğun bir döneme girdiğini kaydeden Kaldırım, "Yeni seçimle birlikte milletimize ve Samsun'a daha huzurlu ve güzel günler nasip olur diye dua ediyoruz. Ben 2004-2009 yılları arası Gazi Belediyesi'nde belediye başkanlığı görevini yürüttüm. 2009'dan sonra da özel sektörde proje koordinatörlüğü yaptım. Ziraat mühendisiyim, mesleğimle ilgili çalışmalarda bulundum. Tabii Samsun'dan da kopmadık, şehrimizle ilgili projeleri de takip ettik. 23 yıllık devlet memurluğu, 5 yıllık belediye başkanlığı dönemi ve özel sektördeki çalışmalarımla beraber 24 Haziran seçimlerinde Samsun'da AK Parti'den milletvekili aday adayı olarak yola çıkıyorum. Amacımız; Samsunumuza, memleketimize hizmet edip, tecrübelerimizi şehrimiz için seferber etmek. Büyüklerimizin dualarını, Samsunlu hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

ADAY OLMASAK DA ÇALIŞACAĞIZ

Seçimlere 64 gün kaldığını belirten Kaldırım, "Takvim açıklandığında aday adaylığı süreci olacak. Adaylar kesinleşince aday olsak da olmasak da biz yine çalışacağız. Çünkü ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Millet olarak hangi görüşten olursak olalım bu süreci de atlayıp, memleketimizi daha güzel yerlere getirmek için çalışalım. Bu vatanda hep birlikte yaşıyoruz. Birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğu olmalı. Dolayısıyla tüm çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde yapmalıyız. Seçim ortamına girecek tüm arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Zerrin SOMUNCU