Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 25'inci kez dünya çocuklarını Karşıyaka'da buluşturdu. 9 ülkeden toplam 230 çocuğun katıldığı şenlik, karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başladı. Ankara'dan gelen Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu, Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, KARGEM öğrencileri ve Çocuk Kulübü üyeleri de kortejde yer aldı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı'da yürüyen çocukların coşkusuna 5 binden fazla Karşıyakalı ortak oldu. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Çevre apartmanlarda oturanlar ve dükkan sahipleri de astıkları Türk Bayrakları ve alkışlarla bayram sevincini paylaştı.

Gösteriler büyüledi
Karşıyaka Çarşı'nın İskele tarafından başlayan kortejin Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı'na ulaşması ile birlikte coşku ikiye katlandı. Kurulan özel platformda; Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Romanya, Slovakya ve Ukrayna'dan gelen konuk çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Karşıyakalılar da gösterilere yoğun ilgi göstererek alanı doldurdu. Korteje ve açılış törenine, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.

'Atatürk'e minnet borçluyuz'
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, '25 yıldır, Türkiye'nin gururu İzmir'den, İzmir'in incisi Karşıyaka'dan 'Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Bağımsızlık, Yaşasın Ulusal Egemenlik, Yaşasın Çocuklar, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk' diyoruz. 25 yıldır 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' diyerek, dünyanın her yerinden çocukları, geleceğin sahiplerini, yeryüzünün çiçeklerini Karşıyaka'mızda ağırlıyor, ülkemize ve dünyaya 'Umudunu kesme yarınlardan' diye sesleniyoruz. Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayramı, tam da bize yakışır biçimde kutluyoruz. Bir hafta boyunca, Karşıyaka'dan ülkemize ve yeryüzüne çocuklarımızın pırıl pırıl yürekleri, samimiyetleri ve kirlenmemiş gözleri ve sözleriyle bakacağız, geçmişimize vefayla sahip çıktığımızı, geleceğimizi karanlıklara bırakmayacağımızı söyleyeceğiz. Dünya çocuklarına bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve özlemle anıyoruz' dedi.

'Barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız'
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da 'Çocuklarımız bizim onurumuz, yarınlarımız. 9 ülkeden gelen evlatlarımız Türkiye'ye ve Karşıyaka'ya barış ve kardeşliği getirdi. Bugünü yıllar önce görerek bu bayramı bizlere armağan eden Atatürk'e şükran borçluyuz. O'nun devrimleri ışığında barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu