Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından proje güzergahında toplam 130 adet ağaç Bahçelievler Mahallesi'ndeki ağaçlandırma alanına nakledildi. Yer değişikliği tamamlanan ağaçların ardından yan yollarda asfaltlama çalışmalarına başlandı. Asfaltlama çalışmaları sonrasında Konya yolu yan yollara verilecek. Konya yolunun geçtiği kısımda diyafram duvar yapma makinesiyle çalışmalar başlayacak.
Yaklaşık 1 yıl sürecek olan projede, yan yol saha asfaltlama çalışmaları başladı. Mayıs ayı itibariyle trafik yan yollara verilerek, Ankara-Konya yolu tamamen kapatılacak. Yaklaşık 6-7 ayda ana gövdedeki kapalı tüp geçidin bulunduğu yerde diyafram duvarları oluşturulup, 490 metrelik mesafe kapalı tüp geçit halinde kış gelmeden tamamlanacak. Yol bittiği zaman 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş ana yol, 2'şer şeritte yan yollar olmak üzere toplam 10 şeritlik geniş bir karayolu oluşturulmuş olacak. Projenin bir an önce tamamlanması için 24 saat boyunca aralıksız çalışılacak.

'Gölbaşımızın iki yakasını Allah'ın izniyle bir araya getiriyoruz'
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 'Gölbaşımızın iki yakasını Allah'ın izniyle bir araya getiriyoruz. Konya yolunu yer altına alma projesinin inşaat çalışmaları başladı. Bu proje aşağı yukarı bin 600 metre uzunluğundadır. Bu proje Osman Tan Akaryakıt İstasyonu yanından başlayıp, Vilayetler Evi Kavşağı'na kadar uzanan bir projedir. Bu proje tamamlandığında Gölbaşı ilçemizden Konya istikametine giden yol 2 şeritten 3 şeride çıkmış olacak. Yer altından geçen şerit sayısı 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olacak. Bu güzel proje yapılırken bazı sıkıntıları hep beraber çekeceğiz. Konya yolu inşaatı çalışmaları süresince trafiğin akışı yan yollardan yeni düzenlemelerle yapılarak sağlanacaktır. Projemiz tamamlandığında eskiden Konya yolu olarak kullandığımız kısım, yeşil alan ve otopark olarak Gölbaşımıza kazandırılacaktır. Dolayısıyla vatandaşlarımız için hem yeni bir otopark alanı, hem de bu projenin tamamlanmasıyla Gölbaşımızın iki yakası bir araya gelerek vatandaşlarımızın kafasındaki karşıya geçme ifadesi son bulmuş olacaktır' dedi.

Halkın yıllardır beklediği Konya yolunda inşaat çalışmaları başladı